Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kutyajó szabadtéri programok

2015. március 20.

Kutyajó szabadtéri programok

A tél ideje lejárt, elérkezett a tavasz térhódítása! Ezzel együtt egyre nagyobb vonzalmunk támad, hogy a hétvégéket a szabadban töltsük, lehetőleg négylábú barátainkkal. Dobjuk fel a megszokott sétákat és keressünk új kihívásokat, amelyek kutyusunkat és minket is éppúgy szórakoztatnak!

Hónapok óta nem láttunk annyi napsütést, mint mostanában, igaz? Nem csoda, ha mágnesként vonzanak minket a parkok és a zöldülő természet közelsége. Engedjünk a csábításnak, fogjuk a pórázt és induljunk el, amint lehet!

http://www.fressnapf.hu/m4-vezetoporaz-allround-neopr-kek-l2m/

Ha nincs egy egész napunk a kiruccanásra, de már unjuk az egyszerű sétát, válasszunk más útvonalat, és vigyük magunkkal kutyusunk kedvenc játékát! Lehet labda, kötél, és akár gumicsirke is, a lényeg, hogy együtt szórakozzunk kisállatunkkal.

http://www.fressnapf.hu/ao-kutyajatek-zsinoros-labda-75-cm/

Lehet, hogy tavaly még nem ment neki jól a játékok visszahozása, idén nyárra viszont sikerülhet megtanulni, ha időben elkezdünk gyakorolni. A klikker hatékony segítség lehet ehhez, és persze néhány jutalomfalattal és dicsérettel is csodákat érhetünk el.

http://www.fressnapf.hu/premiere_best_meat_jutalomfalat_kutyaknak_szinhus_kacsa_250g/

Ne aggódjunk akkor sem, ha kedvencünk már nem fiatal, mert idősebb korában is taníthatunk neki új trükköket. Vegyük figyelembe az állat fizikai állapotát, és válasszunk olyan feladatokat, amelyeket biztosan meg tud csinálni. A legtöbb kutyafuttatóban van már akadálypálya, akár ezeket is segíthetünk neki teljesíteni, és ha eddig nem próbáltuk, a közös frizbizést is megkísérelhetjük.

http://www.fressnapf.hu/kutyajatek_kotel_frizbi/

Ha korábban nem volt rá lehetőségünk, akár kutyaiskolába is elvihetjük az állatot, függetlenül a korától. A legtöbb tanfolyam tavasszal indul, ezért még valószínűleg a beiratkozás határidejéről sem csúsztunk le.

A napi sportolást is összeköthetjük a kutyás programokkal. Kocoghatunk, erősíthetünk kisállatunk jelenlétében, sőt kerékpározáshoz is magunkkal vihetjük az állatot, feltéve, ha nem egy forgalmas úton fogunk tekerni. A bicikli melletti futás technikájának elsajátítása után bármilyen nyugodtabb útvonalon magunkkal vihetjük az ebet, anélkül, hogy attól kellene tartanunk, hogy elhúz, felborít minket. Fontos, hogy akárcsak a magunk esetében, kutyánknál is fokozatosan növeljük a fizikai megterhelést. Senkinek nem tesz jót a hirtelen minden átmenet nélküli intenzív testmozgás, fokozatosan lendítsük formába szervezetünket. Ha úgy látjuk, hogy idősödő kedvencünk fáradékonyabb, vagy a futás után biceg, esetleg nehezen áll fel, akkor sürgősen vigyük orvoshoz és hagyjuk abba az edzéseket. Az erdei barangolás is izgalmasabb, ha négylábúnk is velünk van. Felfedezhetünk korábban ismeretlen helyeket, patakpartokat, dombvidékeket, amelyek segítenek összhangba kerülni a természettel, és biztos, hogy kutyánk számára is izgalmas program lesz. Kipróbálhatjuk különböző túrák teljesítését is, amellyel állóképességünket is javíthatjuk, ráadásul biztosan nem fog senkit zavarni, ha magunkkal visszük az állatot.

A jó idő érkezésével egy időben a családi fesztiválok is megnyitják kapuikat. Válasszuk ki előre az érdekesnek tűnő rendezvényeket, és érdeklődjünk időben a szervezőktől, hogy négylábúak számára is nyitott-e az esemény. Így nem kell lemondanunk saját szórakozásunkról, és értékes időt tölthetünk együtt kedvencünkkel is.

Források: decktec.com / wihumane.org

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem