Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kutyám első lábán kör formályában kihulot a szőr és lillás szinü a bőr mitől lehet mit tanácsol előre is köszönöm a választ !Vera

2013.07.20

Állatorvos
Az ilyen jellegű kör alakú elváltozások hátterében gyakran gombás fertőzés áll. Az is lehet, hogy egy horzsolás. Érdemes az elváltozás körül a szőrt lenyírni és a területet naponta két alkalommal Canesten kenőccsel vagy oldattal bekenni. Ha gombáról van szó, akkor a kezelést legalább 2 héten át kell folytatni. Ha nem indul növekedésnek a szőr és/vagy a probléma terjed, akkor feltétlenül vigye orvoshoz a kutyát. Szükséges lehet egy bőrkaparék vizsgálat. Hasznos lehet az is, ha megfürdeti az állatot Nizoral samponnal (emberi patikában recept nélkül kapható), ugyanis a gomba a korpával is terjed.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem