EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kutyamentő ötletek kánikula idején

2014. július 05.

Kutyamentő ötletek kánikula idején

A nyári hőségben a kutyusok számára is fontos a megfelelő folyadékpótlás. Csak egyetlen szabály van, amit észben kell tartanunk, hogy kedvencünk egészségét megőrizzük: nem túl hideg, nem túl meleg, mindig friss és tiszta!

A kánikula nem csak az embereket, hanem a kutyákat is igencsak megviseli. A hűs pihenőhely, a bunda bevizezése és a friss víz elengedhetetlenek ahhoz, hogy az állat jól érezze magát a bőrében. Fontos gondoskodunk arról, hogy a kutya bármikor hozzáférjen az itatójához és abban megfelelő minőségű (hűvös, tiszta), és mennyiségű vizet találjon. Ha a víz könnyen elpiszkolódik, akkor érdemes kipróbálni az önitatót.

http://www.fressnapf.hu/anione_onitato_kutyaknak_es_cicaknak_1500ml/

Amennyiben mindig biztosítjuk az állatok számára azt, hogy bármikor annyit igyanak, amennyi jólesik nekik, akkor ők biztosan felveszik azt a vízmennyiséget, amire szükségük van. A meleg és az aktivitás növeli a folyadékigényt. Száraztáp fogyasztása esetén is több vízre van szükségük, mint konzerv vagy házi ételek fogyasztása esetén. Nyári melegben különös figyelmet kell fordítani arra, hogy az itató mindig tele legyen. Hasznos, ha több vízzel teli edényt is elhelyezünk különböző helyeken.

A kánikulában ügyeljünk arra, hogy a kutya meg is igya a megfelelő mennyiséget, mert kánikulában az állat néhány óra alatt kiszáradhat, különösen igaz ez a kistestű fajtákra és a kölykökre. Az is segíthet, ha naponta egyszer adunk neki nedves eledelt is, mert ez több vizet tartalmaz. A hőségben az ilyen ételek nagy kiszerelésben könnyebben megromlanak, ezért ajánlott kisebb csomagolású, termékeket választani. A Real Nature nedves eledelei  (http://www.fressnapf.hu/real_nature_konzerv_kutyaknak_barany_marhahus_400g/például minden szükséges tápanyagot tartalmaznak és különböző ízekben kaphatók, ezért biztos, hogy a kutyus szívesen fogja fogyasztani.

Az állat itatóját helyezzük a lakás vagy kert egyik hűvösebb pontjára és próbáljuk azelőtt cserélni, hogy meghaladná a szobahőmérsékletet. Ha nagyobb sétára indulunk, vigyünk magunkkal egy flakon vizet vagy egy úti itatót, hogy a kutya ne szomjazzon akkor sem, ha néhány órával később érünk csak haza. Séta közben többször kínáljuk meg a kutyát vízzel. Kánikulában a hosszabb sétákat időzítsük estére vagy kora reggelre.Források: petsmagazin.eoldal.hu / shibashake.com / veterinary.answers.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem