Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kutyámnak nagyon hullik a szőre és igen csak korpádzik!Néha még rágcsálja is magát!Ez lehet étel allergia?Vagy esetleg valami más?Lazacolajat már etettem vele,de semmi eredmény!

2013.06.28

Állatorvos
Ha a kutya rágja magát, akkor az azt jelenti, hogy viszket a bőre. Ennek hátterében gyakran allergia áll. Érdemes ellenőriztetni az állat bűzmirigyét is. A táplálék csak az egyik a lehetséges allergizáló tényező. Érdemes érzékeny kutyáknak való táppal etetni az állatot, legalább 6-8 héten át (kizárólag ezt eheti). Ha ennyi idő alatt javulás mutatkozik, akkor a táplálék okozta a problémát. Ha nem javulnak a tünetek, akkor célszerű allergia tesztet készíteni. Ha az állat bőre testszerte korpás, akkor hasznos lehet egy bőrkaparék vizsgálat gombás fertőzés kizárása céljából. Korpás bőrt okozhat még a pajzsmirigy alulműködés is. Első lépésben én azt javaslom, hogy váltsanak tápot, fürdessék meg a kutyát hidratáló samponnal (pl.: Dermilen, Leniderm, Ermidra, Dermoscent). A lazacolajat adják Neki tovább. Hanincs javulás, akkor jönnek a következő lépések, de ezekhez már állatorvos segítsége szükséges.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem