Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

kutyámnál ultrahangos vizsgálat során kimutatták hogy a mája rossz állapotban van valószínű májcirrózis kapott vízhajtót mert a hasa feltelt vízzel és silegon májvédő gyógyszert. Mennyi idő mire a hasából kiürül a víz. milyen étrendet javasol, a kutya nagyon válogatós lett inkább a kenyeret kívánja. Mivel lehetne még segíteni az állaton .
köszönöm válaszát

2015.10.13

Állatorvos

Sokféle májbetegség van, ezek kezelése eltérő lehet. Sajnos biztos diagnózist valószínűleg csak biopsziával lehetne mondani, de egy vérlabor is segíthetne. Többféle gyógyszert is szoktak adni májbeteg állatoknak (szteroidokat, Ursofalk tablettát, vitaminokat). Alapvetően fontos a májdiéta, legegyszerűbb, ha ilyen tápot vásárol (pl.: Hill’s l/d, Royal canin Hepatic, Trovet Hepatic dog). A májdiéta alapja, hogy korlátozott mennyiségű, de nagyon  jó minőségű fehérjét tartalmazzon, az energiaigényt főleg szénhidrátokkal és zsírokkal kell kielégíteni és nagyon fontos a kiváló emészthetőség. Kedvező, ha a táplálék rostokban gazdag. Ha van rá lehetősége, akkor látogasson el egy hepatológiai szakrendelésre (Dr. Sterczer Ágnes).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem