Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kutyapancsoló a kertbe!

2018. július 12.

Kutyapancsoló a kertbe!

Amikor a nyári hónapokban egyre melegebbé válik az idő, a legtöbb ember és állat egyaránt az árnyékos helyeken és a vízben szereti lehűteni magát. A kerti medence nem csak a felnőtteknek és a gyerekeknek, hanem a kutyusok számára is remek megoldás lehet. Ám ahhoz, hogy egész nyáron élvezetes legyen a kutyapancsoló használata, tisztában kell lennünk az esetlegesen felmerülő veszélyekkel is.

Mi lehet a vízben? Ha csak ideiglenes pancsolót vagy kisméretű úszómedencét helyezünk ki, azt valószínűleg sima csapvízzel fogjuk megtölteni, ami teljesen rendben is van. Ám, ha műanyag locsolócsövet használunk, akkor jó, ha tudjuk, hogy a műanyagból és a gumiból oldódhatnak ki káros anyagok, amik bár nagyon ritkán okozhatnak problémát, nem árt, ha szem előtt tartjuk ennek is a lehetőségét.

A nagyobb úszómedencék és jacuzzik tisztán tartásához már speciális tisztítószerre és fertőtlenítőre is szükség lehet, ezért nem ajánlatos az ilyen vízbe beleengednünk bundás barátunkat, mert a vegyi anyagok irritálhatják a bőrét és roncsolhatják a bundáját.

Nem csak a kisgyerekekkel, hanem a kutyusokkal is előfordulhat az, hogy nem tudnak egyedül bemenni a medencébe és kijönni belőle, azért figyeljünk oda kedvencünkre, és segítsük a ki- és bejutást. Ha esetleg olyan mély a víz, hogy nem ér le az eb lába úgy, hogy közben kényelmesen kint tartsa a fejét, akkor folyamatos felügyeletet igényel, ne hagyjuk egy percre sem egyedül.

Sokan nem tudják, de nem minden kutya tud úszni. Ám attól, hogy kedvencünknek nincsenek meg az úszáshoz a képességei, még szerethet pancsolni vagy azt, ha lefröcsköljük, és úgy hűsítjük. Az úszni nem tudó négylábúakra mindig figyeljünk oda, csak olyan medencébe tegyük be őket, ahol biztosan leér a lábuk és közben kint marad a fejük. Ügyeljünk arra, nehogy negatív élményben részesüljenek, mert akár egész életükre megutáltathatjuk velük a vizet.

Hacsak a medence szélei nem olyan sekélyek, hogy háziállatunk könnyedén ki-be sétáljon, akkor soha ne hagyjuk egyedül a vízben és a víz környékén sem bundás pajtásunkat. Idősebb gyerekekre rábízhatjuk a feladatot, azonban a kicsiktől nem szabad elvárnunk, hogy ilyen helyzetben segítséget nyújtsanak.

Ne engedjük, hogy kutyánk a medence vizéből igyon, még akkor sem, ha az naponta cserélve van. A viszonylag friss vízbe is megannyi szennyeződés kerülhet be az emberekről és az állatokról egyaránt. Tanítsuk meg a négylábút arra, hogy pancsoláskor is az itatótálkáját keresse fel, ha megszomjazott. Könnyen megközelíthető, friss, hideg ivóvizet mindig biztosítsunk kedvencünk számára. Jussunk eszünkbe, hogy a slag nem ivóvíz biztosításához készült, tehát odakint is megbízható vízforrást használjunk.

Az, hogy a háziállatunk vízben van, nem jelenti azt, hogy így nem bánthatják őt a napsugarak. Hőguta és leégés a medencében is előfordulhat, ezért legyünk nagyon körültekintőek, és kerüljük a szabadban való tartózkodást 12 és 15 óra között.

Nem csak a pancsoló, az árnyék is nagyon fontos. A legjobb, ha a medence egyik felét éri csak közvetlenül napfény. Ha kutyusunknak rövid, világos szőre van, akkor érdemes lehet napvédő készítményt is alkalmaznunk, hogy biztosan ne égjen le. Akármilyen egészségügyi kérdés vagy probléma merül fel, mindig egyeztessünk az állatorvossal.

 

Forrás: pets4homes.co.uk