Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A kutyasétáltatás 5 aranyszabálya

2017. szeptember 05.

A kutyasétáltatás 5 aranyszabálya

Kevés olyan mondat van, amelytől a kutyák jobban lázba jönnek, mint a „Menjünk sétálni?” kérdéstől. És nem véletlenül! A séta több előnnyel is jár azon túl, hogy az eb levezetheti általa a felesleges energiáit. Épül közben a kapcsolat a gazdi és kutyusa között, fizikailag és szellemileg és fejlődik az állat, és persze a mozgás pozitívan hat mindkét fél egészségére.

Mielőtt útnak indulnánk kedvencünkkel, fontos megismernünk a kutyasétáltatás öt aranyszabályát, melyek betartása nagy valószínűséggel egy teljesen problémamentes sétát eredményez mindenki számára.

  1. Ellenőrizzük a hivatalos szabályokat

Attól függően, hogy merre visz az utunk, használunk-e például tömegközlekedési eszközöket, illetve milyen helyeket tervezünk meglátogatni, előfordulhat, hogy be kell tartanunk bizonyos szabályokat. Vannak helyek, ahol kötelező a póráz és a szájkosár is, de előfordulhat az is, hogy egyáltalán nem engednek a területre négylábút. Jó, ha ezekkel még azelőtt szembesülünk, hogy elindulnánk otthonról háziállatunkkal.

More For Dogs póráz Elegance szarvasbőrből barna L-XL 2m

  1. Fontos a jól neveltség

Ha kutyusunkat póráz nélkül is szeretnénk sétáltatni, akkor mindenképp meg kell győződnünk arról, hogy minden esetben hallgat ránk az eb. Nem csak az alapvető vezényszavakat kell jól ismernie, hanem az is fontos, hogy a zavaró tényezők esetén – kocogó emberek, hangoskodó gyerekek, vagy más kutyák jelenlétekor – is visszajöjjön hozzánk, ha hívjuk. Amíg nem gyakoroltunk eleget kedvencünkkel, addig ne vegyük le róla a pórázt séta közben.

  1. Ne engedjük oda mindenkihez az ebet

Lehet, hogy kutyusunk nagyon barátságos és biztosak vagyunk abban, hogy a légynek sem ártana, de akkor se hagyjuk, hogy mindenkit üdvözöljön. Ne engedjük oda négylábúnkat idegenekhez, gyerekekhez vagy más kutyákhoz, addig, amíg az adott személy, a szülők vagy a gazdi bele nem egyezik. Vannak, akik allergiásak a kutyaszőrre, és olyanok is, akiknek fóbiájuk van, ők biztosan nem örülnének akkor sem, ha kutyánk farkcsóválva, barátsággal közelítene feléjük.

  1. Figyeljünk a többi kutyasétáltatóra

Amikor megpillantunk más kutyákat gazdáikkal, legyünk nagyon figyelmesek, különösen akkor, ha a közeledő eb póráz nélkül sétál. Sok kutya van, amelyik viselkedési problémával küzd, beteg, vagy éppen most gyógyul fel egy sérülésből, velük pedig nem szabadna, hogy érintkezzen bundás barátunk. Ha azt látjuk, hogy a másik kutya gazdája küzd azzal, hogy visszatartsa kedvencét, vagy feltűnően próbálnak minket kikerülni, akkor mi is törekedjünk a távolságtartásra.

  1. Takarítsunk fel a kutya után

Minden sétáltatás alkalmával legyen nálunk ürülékszedő zacskó, és nem elég, hogy a táskánkban tartjuk, használjuk is, ha háziállatunk az utcán vagy a parkban végzi el a dolgát. Több helyen találunk erre kijelölt szemeteseket is, melyek kifejezetten a kutyások számára kerültek kihelyezésre.

Forrás: gopetplan.com, earthbath.com