Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Láthatósági 1×1 cicagazdiknak

2014. október 03.

Láthatósági 1×1 cicagazdiknak

Az őszi sötétség nem hozza zavarba bársonytalpú barátainkat. Tökéletesen látnak a fénytelen környezetben, és vígan indulnak kalandtúrára akkor is, amikor mi már csak botorkálunk és az orrunkig se látunk. Biztonságukról viszont továbbra is nekünk kell gondoskodnunk, hogy más emberek, autósok számára láthatóak legyenek.

A macskák híresek arról, hogy sötétben is nagyon jól látnak. Ahhoz, hogy balesetmentesen ússzák meg az éjszakai felderítő utakat, tulajdonosaiknak meg kell tenniük néhány óvintézkedést. Legjobb, ha csak olyasmiben gondolkodunk, ami nem zavarja az állatot a szabad mozgásban, és használatakor nem tud beakadni, fennakadni sehol sem.

Kézenfekvő megoldás a fényvisszaverő vagy világító (ledes vagy foszforeszkáló) nyakörv használata.

http://www.fressnapf.hu/cicanyakorv_fenyvisszavero_sarga/

Ez főként azoknál a macskáknál jó, akik amúgy is gyakran viselnek nyakörvet, mert így biztos, hogy a nyakán lévő eszköz nem fogja zavarni az állatot, és nem is próbál majd megszabadulni tőle. Amennyiben bársonytalpú állatkánknak már van nyakörve, amit nem szeretnénk lecserélni, akár egy villogó bilétát is tehetünk rá.

Ha olyan cicánk van, aki szívesen tölti idejét valamelyik kerti fán, és esténként nem szeretnénk feleslegesen keresgélni a sötétben, egyszerűen helyezzünk fényforrásokat az ágak közé. Ezt lampionokkal vagy kültéren használható égősorokkal is megtehetjük, így, amikor kedvencünk a fán pihen, könnyebben észrevehetjük és lecsalogathatjuk, amikor elérkezett a lefekvés vagy vacsora ideje.

Az esti kóborlás az autók miatt nagyon veszélyes lehet a macskák számára. Főként akkor, ha környékünkön gyenge a közvilágítás. A fényvisszaverő nyakörvek megfelelő világítás nélkül önmagukban nem nyújtanak védelmet, ezért jobb, ha a kerítés közelében elhelyezünk néhány világítótestet, például napelemes lámpákat. Kerítésünkre akár a cicára figyelmeztető, szintén fényvisszaverő anyagból készült táblát is kitehetünk.

Vannak gazdik, akik nyávogó társukat rendszeresen sétáltatják. Ha ön is közéjük tartozik, gondoljon arra is, hogy macskája akkor is látható legyen, amikor önnel van. Az üzletekben kapható a cicák számára készült mellény, amely vékony, fényvisszaverő anyagból készült, ezért hasznos kiegészítő lehet a kései felfedezőtúrákon. A teljes biztonság érdekében mindig tartsa pórázon az állatot, nehogy valamitől megijedjen és szökés legyen a séta vége.

http://www.fressnapf.hu/cicaham_nylon_piros_l/

Források: drfostersmith.com / prweb.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem