Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Látványos dekorációk az akváriumba

2017. december 22.

Látványos dekorációk az akváriumba

Minden akvarista álma egy látványos akvárium berendezése, ám annak ötletes berendezése nem olyan könnyű feladat, nehéz megtalálni a tökéletes egyensúlyt. Most megmutatjuk, milyen dekorációs kellékekkel tehetjük egyedivé akváriumunkat. A lehetőségek tárháza végtelen! 🙂

Fontos, hogy az akvárium berendezésénél mindig az legyen a legfontosabb szempont, hogy az általunk tartott halfajok természetes életkörülményeihez leginkább hasonlítson, hiszen csak úgy fogják magukat jól érezni az állatok.  Alaposan tájékozódjunk, mielőtt berendezzük halaink leendő otthonát. Ha mesterséges berendezési tárgyakat is elhelyezünk, mindig győződjünk meg arról, hogy a tartani kívánt halfajok számára biztonságosak-e.

Fadarabok és sziklák

Sziklák, kavicsok vagy fadarabok használatával természetes hatású akváriumot rendezhetünk be úszkáló barátaink számára. Sokféle dekorációt találhatunk a természetben is, ilyen az uszadékfa vagy a szőlőtőke. Ebben az esetben lényeges, hogy alaposan mossuk meg, mielőtt behelyezzük őket az akváriumba.

Csigaházak és kagylók

Csak kemény vizet igénylő halak esetében érdemes kagylókkal, csigákkal díszíteni az akváriumot. Édesvízi akváriumokban nem egészséges, mert idővel a csigaházban lévő meszet elkezdi kioldani a víz, ezáltal keményebb lesz, ami a legtöbb díszhalnak nem tesz jót.

Korall

A színes és érdekes formájú korallok remekül mutatnak a halak otthonában. Érdemes őket az igazi korallzátonyok mintájára elhelyezni, mivel sok hal természetes élőhelye is a korallzátonyokon van. Ez különösen akkor lényeges, ha ilyen típusú halakat tartunk.

Mesterséges dekorációk

Nem csak természetes elemeket tehetünk az akváriumba. Játékot, hajót, kincsesládát, koponyát vagy természet ihlette dolgokat is találunk a lehetséges dekorációk között. Akár egy adott téma szerint is berendezhetjük a halak lakhelyét.

Lebegő díszek

Ezeket a díszeket a vízáramlat tartja mozgásban, de többségük damillal van rögzítve. Élőlényeket, növényeket, sziklákat, vízi dolgokat imitálnak. Használatukkal igazán látványossá tehetjük akváriumunkat.

Hátterek

Az akvárium látványossá tételének egyik legegyszerűbb módja a különböző hátterek használata. Egy ízlésesen berendezett akváriumban az egyszínű hátterek mutatnak jól, míg egyszerű berendezés esetén használhatunk mintás háttereket is. A szürke, kék, fekete és fehér hátterek nyújtják a legtermészetesebb hatást.

A jól megválasztott dekorációk segítségével nem csak a lakás dísze lesz az akvárium, hanem uszonyos barátaink is nagyszerűen fogják érezni magukat új otthonukban. Továbbá ezek a kellékek remek búvóhelyet biztosíthatnak halaink számára. Lényeges, hogy élő növények is legyenek halaink otthonában.