Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Látványos lakások: a legötletesebb terrárium berendezések

2018. február 02.

Látványos lakások: a legötletesebb terrárium berendezések

Egy hüllő lakhelyének berendezéséhez több szempontot is figyelembe kell vennünk. A különböző fajok eltérő igényekkel rendelkeznek, ezért alaposan utána kell járnunk, hogy milyen hőmérsékletre, páratartalomra, mesterséges fényekre van szüksége kedvencünknek, és csak utána jöhetnek az extra kiegészítők.

Egy terrárium igazi éke lehet otthonunknak, ha kreatívan rendezzük be, vagy épp különleges formát, esetleg helyszínt választunk számára. A káprázatos eredménynek csak a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt. Érdemes lehet a már mások által elkészített egyedi megjelenések közül ihletet meríteni.

Újratervezhetünk például egy vitrint. Egy fából és üvegből készült szekrény a nagyobb hüllőknek is tökéletes lakhelyéül szolgálhat. Így nem kell megválnunk régi, szeretett bútordarabunktól, és külön terráriumot sem kell vásárolnunk. Ha hüllőnk szereti a társaságot, akkor ajánlott olyan helyre tenni, ahol viszonylag gyakran tartózkodunk, így biztosan nem fog unatkozni háziállatunk. A vitrin méretétől függően bátran vásároljunk bele több faágat, növényt és búvóhelyet is, hogy hidegvérű barátunk biztosan jól érezze magát, és a látvánnyal is elégedettek legyünk.

Hüllőnknek szuper helye lehet a nappalinkban, és ha kreatívak szeretnénk lenni, akkor a terrárium lehet egyben dohányzóasztal is! Ez esetben is fából és üvegből álló bútorban ajánlott gondolkodnunk. Ha van a célnak megfelelő asztalkánk, akkor már csak hüllőbiztossá kell tennünk, ajtót kell rá készítenünk, majd berendeznünk, de akár asztalos segítségét is kérhetjük az egyedi kivitelezéshez.

Már meglévő terráriumunk köré jó ötlet lehet szekrényt építtetni vagy akár egy már szintén meglévő bútorunkhoz is remekül passzolhat. A végeredmény így nem csak jól mutat majd, hanem kifejezetten praktikus is lesz, hiszen közvetlen a hüllőlak közelében, polcokon tárolhatjuk a kedvencünk tartásához szükséges ennivalókat és egyéb eszközöket, valamint akár saját holmiinkat is. Ha egy teljesen új bútort terveztetünk, akkor érdemes ajtóval eltakart és szabad polcokat, illetve fiókokat is készíttetni, hogy minél kényelmesebb legyen a pakolás és a lehető legjobban ki tudjuk használni a helyet.

Hihetetlenül jól mutat, ha a hosszúkás terráriumba vastag, hántolt, kétágú faágat állítunk, az ágak közé vagy az egész tetejére pedig egy faházikót helyezünk. A gekkók különösen örülnének egy ilyen kis kuckónak. Természetesen ne feledkezzünk meg a zöld növényekről sem, amik csak tovább fokozzák majd a hüllőlak hangulatát.

A zöldes vagy egyéb színekben pompázó virágok amellett, hogy látványosak, akár rejtekhelyet is biztosíthatnak a pihenni vágyó hidegvérűnek. Nagyon fontos, hogy csak olyan növényeket válasszunk, amelyek biztosan nem ártalmasak háziállatunkra nézve. Lehetőleg csak az állatfelszereléseket forgalmazó üzletekből szerezzük be őket, szükség esetén kérjük ki az eladó véleményét. Ismeretlen eredetű növényt ne tegyünk a terráriumba, mert akár mérgezően is hathat a hüllőre, és el is pusztulhat kis barátunk.

Egyes hüllők szeretik áztatni a hasukat, ráadásul a víz a vedlés idején is jól jön, ezért különböző formájú és méretű medencékkel is kiegészíthetjük a terrárium berendezését, ha elegendő helyünk van hozzá. Ez esetben ne feledkezzünk meg a víz rendszeres cseréjéről és gyakrabban ellenőrizzük a páratartalmat is.

 

Forrás: wideopenpets.com