EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A legfurcsább ivószerkezetek cicáknak

2014. július 08.

A legfurcsább ivószerkezetek cicáknak

Tiszta, friss, hűvös és lehetőség szerint csobog. Ilyen az ideális itató a macskák számára, és az sem baj, ha a gazdi bevet néhány trükköt ahhoz, hogy kedvence elég folyadékot fogyasszon.

A cicák nem arról híresek, hogy önszántukból túl sok vizet kortyolgatnának. Ezért a gazdiknak néha egy kis leleményességre is szükségük van, hogy megőrizzék kedvencük egészségét. A macskák hajlamosak kikerülni a vizes tálkát, ha az abban álló folyadék nem friss vagy valami apró piszok került bele. Ezért fontos, hogy naponta többször cseréljük a bársonytalpú családtag ivóvizét, kiváltképp a nyári hőségben.

A cicák találékonysága időnként még a tapasztalt macskatartókat is meglepi. Saját tálkájukból nem mindig hajlandóak inni, a mosogatóban beáztatott edényekből, az esővízgyűjtőből, a vécécsészéből vagy akár egy pocsolyából viszont már sokkal szívesebben lefetyelnek. Az állat egészsége érdekében jobb, ha megpróbáljuk elkerülni az ilyen eseteket és inkább kitalálunk valami kreatív megoldást arra, hogy mitől fogja a macska is izgalmasnak találni saját itatóját.

A legkézenfekvőbb megoldás, ha a cicát néha engedjük a csapból inni. Ha úgy tűnik, hogy egy idő után már csak onnan hajlandó, válasszunk számára egy öblös üvegpoharat és engedjük tele vízzel. Kedvencünk elsőre nem fogja észrevenni, hogy mi is van a pohárban, ezért mutassuk meg neki, vizezzük össze belőle kicsit az orrát. Az üvegpohár megtartja a víz cica számára vonzó tulajdonságait, vagyis azt, hogy teljesen átlátszó és még a mancsát is látja, ha beleteszi.

A kísérletező kedvű gazdik kipróbálhatják, mit szól kedvencük az önitatóhoz (http://www.fressnapf.hu/anione_onitato_kutyaknak_es_cicaknak_1500ml/). Ennek előnye például, hogy a benne lévő víz nem piszkolódik össze és az állat nem tudja kipancsolni a tálkában lévő vizet annyira, hogy utána szomjas maradjon.

A csobogó víz illúziójával is megbabonázhatjuk nyávogó barátunkat. Ehhez legegyszerűbb, ha beszerzünk egy mini szobaszökőkutat, de kifejezetten macskáknak készült változatot is vásárolhatunk. A szökőkút, vízesés különböző formákban és méretekben elérhető, így a több cicás gazdik is találhatnak olyat, amit minden kedvencük körbe tud állni.

A szökőkút és hasonló ivóalkalmatosságok használata közben előfordulhat, hogy a víz a padlóra kerül, különösen akkor, ha a macska rásegít egy kis pancsolással. A padló érdekében készítsünk egy alátétet (http://www.fressnapf.hu/tal_alatet_szines_karikas/) az itató alá, így mindenféle balesetveszély nélkül, kedvére ihat és játszhat bundás kis barátunk. Források: moderncat.net / higginsanimalclinic.com / floppycats.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem