Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A legjobb gazdik szilveszteri fogadalmai

2018. január 02.

A legjobb gazdik szilveszteri fogadalmai

Amikor az újévi fogadalmainkon gondolkozunk, ne feledkezzünk meg bundás barátainkról sem. Ahhoz, hogy 2018-ban minden sokkal könnyebben menjen, érdemes lehet néhány dolgot másképp csinálnunk, mint eddig. Legyenek ezek a fogadalmak olyanok, amelyeknek köszönhetően kedvencünk biztosan egészséges és boldog időszak elé nézhet.

  1. Töltsünk több időt háziállatunkkal

Az időnk a legértékesebb, amit négylábúnknak adhatunk. Ők nem értik meg azt, ha fárasztó és stresszes napunk volt a munkahelyünkön, egyszerűen csak szeretetet és figyelmet várnak tőlünk, amikor otthon vagyunk. Akármennyire is nehéz napot tudhatunk magunk mögött, foglalkozzunk egy kicsit kutyusunkkal, cicánkkal vagy más szőrös családtagunkkal is. Sétáljunk, játsszunk, vagy csak üldögéljünk együtt a kanapén. Nyugtató és örömteljes pillanatok lesznek ezek mindkét fél számára.

  1. Mozogjunk

A rendszeres testmozgás az állat és az ember szempontjából egyaránt fontos, általa megelőzhetjük a túlsúlyt és egyes betegségek kialakulását is.  A kedvencekkel való edzés remek motiváció lehet az egyébként már kicsit elkényelmesedett gazdinak is. Akár új kutyás sportot is elkezdhetünk, ha állatorvosunk véleménye szerint az kedvencünk javára válhat.

  1. Tanuljunk valami újat

Az ebek és a bársonytalpúak számára is fontos a mentális fejlődés. Érdemes folyamatosan valami új dologra megtanítani háziállatunkat. Mindig fokozatosan haladjunk. Ha az „ül”, a „marad”, a „fekszik”, és a „lábhoz” már remekül megy, akkor jöhet a „hozd vissza” vagy az „adj egy pacsit”. És, ha ezeken már mind túl vagyunk, akkor ajánlott új, készségfejlesztő játékokat kipróbálnunk. Az áruházakban kapható IQ játékszerek hozzájárulnak az állatok szaglásának és logikájának fejlődéséhez, de mi magunk is kitalálhatunk mókás, mégis hasznos gyakorlatokat.

MORE FOR DOGS IQ játék Dog Clever L3 32x32cm

  1. A jó viselkedésért jutalmazzunk

A képzések során nagyon fontos a pozitív megerősítés, tehát, ha valamit jól csinált négylábúnk, akkor dicsérjük- és jutalmazzuk meg őt. A jutalom lehet egy finom falat, egy kiadós simogatás és néhány kedves szó is.

Real Nature Wilderness Crunchy lóhús és édesburgonya 225g

Nagyon fontos, hogy soha ne büntessük meg háziállatunkat, mert az nem segít a cél elérésében, csak félelmet és szorongást generál kedvencünkben.

  1. Vezessünk be egészséges étrendet

Időnként képesek vagyunk megfeledkezni az egészséges táplálkozás fontosságáról, ami kutyusunk és cicánk számára is elengedhetetlen. Ahhoz, hogy bundás barátunk biztosan azt kapja, amire a szervezetének szüksége van, mindenképp a magas minőségű eledelek közül válogassunk. Vegyük figyelembe a fajtát, a kort és a méretet is a megfelelő adagoláshoz, hiszen a mennyiség is számít. Speciális igény esetén mindenképp kérjük ki az állatorvos véleményét is.

  1. Frissítsük az adatokat

Sajnos bármikor előfordulhat, hogy cicánk vagy kutyánk elkóborol, és nem talál haza, ráadásul az esetleges balesetekkel is számolnunk kell. Ezért nagyon fontos, hogy mindig a legfrissebb, valós adatok szerepeljenek az állat nyakörvén lógó címtartóban, valamint a beültetett chiphez tartozó regisztrációs rendszerben.  Nem csak a gazdit, de a kis kedvencet is nagyon megviseli az otthontól való távollét, ezért mindenki érdeke, hogy minél hamarabb beazonosítsák őt és értesíteni tudjanak minket.

+1 Fogadjunk örökbe

Ha tehetjük, fogadjunk örökbe egy árva kutyust vagy minitigrist. A befogadással nem csak a kiválasztott négylábún segítünk, hanem helyet biztosítunk a menhelyen egy másik kóbor állatnak is. Amennyiben nincs elég helyünk vagy időnk egy új jövevény tartásához, akkor sokat segít, ha az adományozás mellett döntünk, és támogatjuk valamelyik menhelyet. Nem feltétlen kell pénzben gondolkodnunk, több helyen örülnek az önkéntes munkának vagy néhány régi meleg takarónak is.

 

Forrás: dogshome.com