Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A legjobb nyári etetési tippek cicáknak!

2017. június 07.

A legjobb nyári etetési tippek cicáknak!

A melegedő időben egyre több figyelmet kell fordítanunk bársonytalpúnkra, különösen, ha kinti cicáról van szó. Néhány tipp segít abban, hogy kedvencünk a nyári napokon is jól táplált legyen és elegendő folyadékot fogyasszon. A megfelelő etetés mellett az a legeslegfontosabb, hogy mindig legyen friss, hideg ivóvíz a háziállat előtt.

  1. Ne hagyjuk kint túl sokáig a macskaeledelt. 30-45 perccel az etetés után vigyük be a maradékot, és alaposan mossuk el az etetőtálat.
  2. Próbáljunk meg pontosan annyi élelmet adni a cicának, amennyire szüksége van. Nyáron kevesebbet esznek a minitigrisek, mint télen, ezt vegyük figyelembe.
  3. A nyári hónapokban, ha nedves étellel kínáljuk kedvencünket, annak maradékait rögtön távolítsuk el a tányérjáról, ha már abbahagyta az evést, mert az étel számos rovart csalogat a tálkához. Ha egész nap távol vagyunk, akkor inkább száraz eledelt hagyjunk a cicának bőséges mennyiségű ivóvízzel.
  4. Ha nedves eledelt adunk cicánknak, egy idő után érdemes hozzátölteni egy kis vizet, ha még nem ette meg mindet a macska, mert hamar kiszáradhat.
  5. Rendszeresen ellenőrizzük az itatótálat és cseréljük ki a benne lévő vizet, mert rövid időn belül felmelegedhet, és a langyos vízből már nem szívesen fog kortyolni a szobatigris.
  6. Nem csak a vízcsere fontos, hanem a gyakori tisztítás is, ugyanis a magasabb hőmérséklet miatt a baktériumok is könnyebben szaporodhatnak.
  7. Néhány szem jégkocka a tálba helyezve segíthet felkelteni a cica érdeklődését a vízfogyasztás iránt, ráadásul tovább marad hideg az ivóvíz. A nagyon hideg víz cicáknak sem egészséges.
  8. Ajánlott befektetni olyan jó minőségű etető- és itatótálba, amely jól bírja a forróságot, de emellett igyekezzünk az edényeket árnyékos, hűvösebb helyre tenni.

http://www.fressnapf.hu/anione-muanyag-tal-kavics-alaku-bezs-300ml/

 

  1. Forróság idején megkínálhatjuk cicánkat húsleves levével (ha nem túl fűszeres, sós), vízzel higított joghurttal kefirrel. A rosszul ivó cicák ezekből az ízletes folyadékokból talán hajlandóak nagyobb mennyiséget elfogyasztani.

Fontos, hogy fagylalttal ne etessük cicánkat, még akkor sem, ha ízlik neki, mert a benne lévő cukor, tejszín és tej emésztési problémákat, valamint hasmenést okozhat. Melegben is igyekezzünk kizárólag természetes összetevőket tartalmazó étrendet kialakítani háziállatunk számára, kerüljük a mesterséges adalékanyagokat, ízfokozókat és színezőket is. Az egészséges táplálás elengedhetetlen bundás barátunk hosszú és boldog életéhez.

Ha azt tapasztaljuk, hogy kedvencünk nem iszik, esetleg enni sem hajlandó, vagy sokkal kevesebb élelmet vesz magához, mint a hideg hónapokban, akkor mindenképpen vigyük állatorvoshoz. Nyáron könnyedén kiszáradhatnak a legyengült állatok, ezért a gyors segítség életmentő lehet.