Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A legkisebbek is utazhatnak: így viheted magaddal a terrárium lakóit!

2017. június 08.

A legkisebbek is utazhatnak: így viheted magaddal a terrárium lakóit!

Hosszabb nyaralás idejére legkisebb kedvencünket sem ajánlott egyedül otthon hagyni. Legjobb, ha rábízzuk őt egy családtagunkra vagy barátunkra, vagy szomszédunkra. Ha ez nem megoldható, akkor, ha megfelelően előkészülünk rá és kellő figyelmet kap tőlünk hörcsögünk az út során, akkor akár magunkkal is vihetjük.

Először is járjunk utána és győződjünk meg arról, hogy az általunk választott szálláshely megengedi-e, hogy terráriumban vagy kisméretű ketrecben rágcsálót vigyünk a szobánkba. Ha a weblapon nem találunk ezzel kapcsolatos információt, akkor érdeklődjünk emailben vagy telefonon, nehogy a helyszínre érve utasítsanak el minket.

 

Legjobb, ha az állatot jól szellőző kisállat hordozóban szállítjuk, mert a terrárium levegője nagyon felmelegedhet. A szállítódobozba ugyanazt az almot tegyük, amit az állat megszokott és egy kevés nem nedves eledelt.

 

Real Nature hörcsög eledel 500g

 

 

Játékokat ne tegyünk a dobozba, mert például egy hirtelen fékezés miatt rádőlhetnek a hörcsögre és sérülést okozhatnak. Érdemes az indulás előtti napon kicserélni az almot, hogy tisztán, de a már megszokott illattal kezdődjön el a nagy kaland.

 

fit+fun kisemlős alom 15l

 

Ügyeljünk arra, hogy ne a csomagok tetejére helyezzük a hörcsöglakot, mert könnyedén csúszkálni kezdhet, és megütheti magát apró kedvencünk. A legjobb, ha a hátsó ülésen rögzíteni tudjuk vagy lent a lábrésznél, esetleg megkérhetünk valakit, hogy tartsa a hordozóval együtt az ölében. A lényeg, hogy a rágcsáló egész idő alatt biztonságban legyen, még egy nagyobb fékezés vagy egy éles kanyar esetében is.

 

A több órás út során rendszeresen nézzünk rá hörcsögünkre, és ellenőrizzük, hogy minden rendben van-e vele. Fontos, hogy ne érje huzat, közvetlen napfény és nagy hőmérsékletingadozásnak se legyen kitéve. Biztosítsunk kellemes, hűvös levegőt az autóban, mert a forróságban a kisemlősök hamar hőgutát kaphatnak és akár el is pusztulhatnak. Ha úgy látjuk, hogy kis szőrgombócunk nagyon stresszes és rémült, akkor álljunk meg egy kicsit, adjunk neki jutalomfalatot, valamint ha szereti a simogatást, akkor foglalkozzunk vele néhány percet, hogy lenyugodjon.

 

Soha ne hagyjuk kedvencünket a parkolóban egyedül az autóban, mert lehúzott ablaknál is percek alatt felforrósodhat odabent a levegő, amely végzetes következményekkel járhat.

 

Bár a golyós itatót érdemes leszerelni, mert elkezdhet szivárogni a zötykölődés során, egy kis répa vagy alma mindenképp legyen elérhető háziállatunk számára, hogy némi folyadékhoz bármikor hozzájuthasson. Pihenők alkalmával mindig kínáljuk meg az állatot vízzel. Miután megérkeztünk a szállásra, ne felejtsük el visszahelyezni az itatót.

 

AniOne kisemlős itató 100ml

 

Még a nyaralás előtt szerezzünk be hörcsögünk kedvenc eledeléből és faforgácsából annyit, amennyi bőven elegendő lehet a kikapcsolódás ideje alatt. Ilyenkor nem ajánlott újdonságokkal próbálkozni, elég nagy változás lesz a kisállat számára az új környezet az új zajokkal és szagokkal.

 

Ha követjük ezeket az irányelveket, akkor valószínűleg aprócska kedvencünk nagyon jól fogja viselni az utat. Amennyiben igyekezetünk ellenére is azt tapasztaljuk, hogy valami nincs rendben és hörcsögünk rosszul érzi magát, javasolt minél hamarabb állatorvoshoz fordulni. Ahhoz, hogy ne az utolsó pillanatban, egy idegen helyen kelljen kisemlősökhöz is értő állatorvost keresgélnünk, már az utazás előtti napokban járjunk utána, hogy kihez fordulhatunk, ha rágcsálónk valami miatt megbetegedne.

 

 

Forrás: petcha.com, hamster-club.com