Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Ma elveszítettük Tyson nevű kanári szigeteki kutyusunk, aki 8 hónapos volt. Zihláló légzéssel, kedvtelenséggel vittük az orvoshoz . Megállapították, hogy babesia a kór. A vizelet kicsit sötétebb volt de csak sötét sárga. A ziláláskor mindig föl állt, és nem ülve, fekve viselte.
Miután 27 000 ft os kezelésen túl estünk, vigasztalva mentünk haza, hogy talán most már jobb lesz neki a másnapi kezeléssel együtt. A zilálás nem csökkent, olykor habzó nyáladzással is párosult ha a zilálás fölerősödött. Így utólag az orvosában fölmerült az erős mérgezés, vagy a szív megnagyobbodás lehetősége is. 53 kg-os volt a kutyus. A légzése kölyök kora óta olyan hallható volt, Dart-Wadernek is neveztem emiatt, mert azt gondoltam ez természetes nála,mastiff vonal is van benne. Minden oltást megkapott, előzetesen semmi jel nem utalt bármiféle problémára. Kérdésem csupán annyi, hogy lehet e szív probléma ilyen hirtelen föllépve, ami halált okoz? Lehet-e mérgezés ami ilyen hirtelen, és milyen fajta? El vagyunk keseredve nagyon nagyon és most csak találgatni próbálok, hogy vigaszt találjak…

2018.02.11

Állatorvos

Sajnos vizsgálati eredmények nélkül csak találgatni lehet….Szívbetegség, mérgezés, előrehaladott babesiosis mind okozhatnak ilyen tüneteket. Sajnos nem fogom tudni megmondani, hogy mi volt az oka a kutya halálának. A kezelő orvos többet tudna mondani, mint én. Önök rögtön orvoshoz vitték, amikor látták, hogy beteg, az orvos is biztosan minden tőle telhetőt megtett, Sajnos van olyan, hogy ez sem elég.

Vissza a kérdésekhez