Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Macska már útra kész, indulhat a vakáció!

2014. június 05.

Macska már útra kész, indulhat a vakáció!

Végre itt a nyaralás ideje! A családi együttlétből pedig miért épp a cicák maradnának ki? Szerencsére már bundás kis állatunkat is magunkkal vihetjük, hogy ő se érezze elhanyagoltnak magát.

Kevesen tudják, de mostanában egyre divatosabb, hogy a kutyagazdik mellett a cicatulajdonosok is magukkal viszik kedvencüket, ha elutaznak. Nem feltétlenül kell cicapanzióba adnunk a macskát, egyre több szállásadó és hotel teszi lehetővé, hogy bársonytalpúnk is a szobatársunk legyen. Fontos tudni, hogy a cicák nehezebben viselik a környezetváltozást és az utazást, mint a kutyák, ezért jó, ha  már kölyökkorától magunkkal visszük. Ha az a célunk, hogy cicánkkal rendszeresen utazzunk, akkor érdemes korán hozzászoktatni a hámhoz, az autózáshoz és a pórázon sétáltatáshoz. Egy olyan macska, aki pórázon rendszeresen elhagyja a lakást és más helyekre látogat, biztosan élvezni fogja az utazást is. Egy idősebb, állandóan lakásban tartott, érzékenyebb cicának komoly stresszt okozhat egy utazás. Segíthet, ha az utazódobozt befújjuk nyugtató hatású feromont tartalmazó sprayvel (Feliway).

Amellett, hogy a szállásadó szívesen látja a cicánkat is, azért nekünk sem árt tájékozódnunk, mennyire biztonságos az adott hotel kis barátunk számára. Fontos például, hogy ha szeretnénk a kertben együtt levegőzni a macskával, milyen lehetőségeink vannak. Vannak-e fák, amikre a cica felszaladhat és esetleg nem tud róla lejönni? Van-e kerítés, ami megnehezíti a túl kíváncsi állatkának, hogy elszökjön? Illetve számíthatunk-e kutyusokra, akik riadalmat okozhatnak a macskák körül? Ezekre a kérdésekre a szállásadótól várhatunk választ, ugyanakkor érdemes felszerelkeznünk egy cicáknak készült hámmal és pórázzal (http://www.fressnapf.hu/termekek/cicaknak/tartas-es-apolas-cicaknak/nyakorvek-hamok-porazok-cica/),amivel elkerülhetjük, hogy a nyaralás nagy részében kisállatunkat keresgéljük.

A macskával nyaralóknak azt is érdemes figyelembe venniük, hogy milyen a szállás belső tereinek kialakítása. Jó esetben nincs túl sok veszélyforrás, ami kedvencünkre leselkedhet, de jobb mindennel tisztában lenni, mielőtt kiválasztjuk az ideális hotelszobát. A potpourrit például minden esetben rejtsük el, nehogy kisállatunk megkóstolja és beteg legyen tőle.

Ha megtaláltuk a megfelelő szállást, elkezdhetünk csomagolni. Cicánk számára éppúgy szükséges a gondos bepakolás, mint nekünk, embereknek. Az ismeretlen környezet miatt javasolt minél több személyes tárgyat magunkkal vinni, hogy a macska hamar otthon érezze magát és ne legyen feszélyezett, ne bújjon napokra az ágy alá. Legfontosabb, hogy megszokott alvóhelyét, tálkáit, alomtálcáját, szükséges gyógyszereit és néhány játékát is becsomagoljuk. Ezek akkor is jó unaloműzők lehetnek, amikor kisállatunkat éppen nem szeretnénk magunkkal vinni, például egy romantikus esti vacsorára vagy hegyi túrára. Mindemellett a cica szállítódobozát (http://www.fressnapf.hu/termekek/cicaknak/tartas-es-apolas-cicaknak/szallitoboxok/) se felejtsük otthon, utazásnál is jobb, ha ebben vészeli át a kilométeres megpróbáltatásokat és a nyaralóhelyen is könnyebben vihetjük magunkkal, mint ha mindig pórázon tartanánk. Források: ihaveacat.com / seniortravel.about.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem