Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Madárvédő akció

2014. október 10.

Madárvédő akció

Néha tollas barátainkat is ki kell mozdítanunk megszokott környezetükből. A biztonságos szállítás érdekében alaposan készüljünk fel néhány dologra.

Vannak olyan madárfajták, amelyek jobban, és vannak, amelyek kevésbé viselik jól, ha kivisszük őket a lakásból.  Vannak madarak, amelyek már a legkisebb változástól is nagyon megrémülnek, míg mások jól bírják az utazást, ez függ a madár egyéniségétől és attól, hogy hozzászokott-e az utazáshoz. Függetlenül attól, hogy hová szeretnénk magunkkal vinni a madarat, biztonságára mindenképp ügyelnünk kell.

Szállítás autóban

A hagyományos madárkalitka nem megfelelő az autós utazáshoz, mert ha a madár megrémül, akkor könnyen megsérülhet vergődés közben. Kisebb madarakat akár egy apró lyukakkal ellátott kartondobozban is szállíthatunk. Nagyobb madaraknak beszerezhetünk egy macskák és kutyák számára készült, szállítóboxot, amely a biztonsági övekkel megfelelően rögzíthető a hátsó ülésre.

http://www.fressnapf.hu/anione-nyitott-szallitobox-2-es/

Az út során előfordulhat, hogy hirtelen fékeznünk kell, ezért a boxba soha ne rakjunk semmi olyasmit, amitől kedvencünk megsérülhet, legjobb, ha üresen hagyjuk. Szállításhoz ne tegyünk a madár mellé felfüggesztett játékokat, nehogy megüssék az állatot. A boxok nem alkalmasak hétköznapi használatra, ezért mindig vigyük magunkkal csiripelő társunk megszokott kalitkáját is. A szállítódoboz mérete mindig igazodjon a madár méretéhez, ha túl nagy, az nem megfelelő, mert a madár abban ugyanúgy rémülten repkedni kezdhet, mint a kalitkában, így megsérülhet.

Etetés utazás idején

Indulás előtt és az út során nem szabad túl sok ételt adni a madárnak.  Érkezéskor adjunk egy kevés táplálékot neki, és utána próbáljunk felállítani egy napirendet, amit az otthontól távol is tartani tudunk és az otthonihoz hasonló. A szállítóboxba mindenképp tegyünk egy madáritatót, nehogy kedvencünk kiszáradjon.

Tartson pihenőt

Hozzánk hasonlóan a díszmadaraknak is szükségük van pihenésre. Hosszú autózáskor álljunk meg gyakran és foglalkozzunk kicsit kedvencünkkel. Nagytestű madárra, ha hozzászokott, rögzítsünk egy röptető hámot, így biztosan nem fog elszökni a pihenők alkalmával és egy kicsit mozogni is tud. A madarak nem bírják jól az éhezést (különösen a kistestűek), ezért hosszú utak alkalmával a pihenők idején adjunk egy kevés táplálékot kedvencünknek.

Biztonságos sötétben

Néhány madarat megnyugtat, ha letakarjuk a kalitkáját utazás közben, míg mások kíváncsiak, mi történik körülöttük és jobban érzik magukat, ha kilátnak a szállítóboxból. Próbáljuk megismerni, hogy a mi kedvencünket melyik megoldás nyugtatja meg legjobban, és cselekedjünk úgy, hogy a legjobb legyen tollas kisállatunknak.

Források: peteducation.com / pettravelcenter.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem