Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Májusi kutyaszerelem, 5 tipp a tökéletes randihoz

2016. május 11.

Májusi kutyaszerelem, 5 tipp a tökéletes randihoz

Májusban van valami a levegőben, ezt kutyusaink is érzik. Egy kevés segítséggel és felügyelettel semmi akadálya, hogy egymás iránt érdeklődő kedvenceink közel kerüljenek egymáshoz!

  1. Első az egészség

Ha kedvencünkkel más kutyusok közé szeretnénk menni, akkor nagyon fontos, hogy a találkozáskor minden résztvevő fél egészséges és boldog legyen. A kötelező oltások megléte elengedhetetlen. Emellett pedig érdemes rendszeresen látogatni az állatorvost, aki tájékoztat minket kutyánk egészségügyi állapotáról, a parazitaellenes kezelésekről és további védőoltásokról. A legtöbb esetben elegendő az ebet prémium minőségű eledelekkel táplálni, amelyekben megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag van, de előfordulhat az is, hogy étrend-kiegészítőkre lesz szükség. Amikor kutyusunk kiegyensúlyozott, és az állatorvos is úgy látja, bátran mehetünk más kutyák közé.

  1. Hasonló a hasonlóval

Amennyiben az ismerkedés célja, hogy hamarosan kiskutyákkal lepjen meg négylábúnk, nagyon fontos, hogy csak leinformálható, azonos fajtájú kutyával engedjük össze kedvencünket, akinek megvannak az egészségügyi szürései. A nagy esemény előtt mindenképp kérjük el az állat orvosi papírjait, és győződjünk meg róla, hogy teljesen egészséges a kutya és alkalmas a tenyésztésre.

  1. Figyelmeztető jelek

Amikor két kutya egymással játszik, az külső szemmel egy kisebb harcnak is tűnhet. Van egy bizonyos határ, amíg az ebek valóban csak játszanak, és nem ellenségesek egymással. Végig figyelnünk kell, hogy tudjuk, mikor szükséges lefújnunk a hancúrozást. Kisebb morgások, pajkos ugatások és apró harapdálások teljesen rendben vannak. A gond akkor kezdődik, ha látjuk, hogy az egyik eb félénken visszahúzódik a másiktól, és/vagy a másik erősebben támad. Amennyiben hangos morgások, vicsorítások, durvább harapások jelennek meg, akkor hívjuk vissza állatkánkat, és addig ne engedjük őket újra össze, amíg mindketten meg nem nyugodtak.

  1. Fontos az időzítés

Ha azt szeretnénk, hogy a kutyaszerelem gyümölcse kiskutyákban nyilvánuljon meg, akkor olyankor kell kedvencünket randira vinnünk, amikor éppen tüzelési időszak van. Honnan tudjuk, hogy mikor jön el az idő? A hormonháztartás megváltozásával az eb viselkedése is megváltozik. Ivarzás alatt a nőstény kutya idegesebbnek látszik, könnyebben meg lehet zavarni, és jóval éberebb. Folyóügyeit a szokásosnál gyakrabban végzi. Amikor a szuka kutya készen áll a párzásra, akkor ő kezdeményezi az eseményt azzal, hogy amikor egy kan közeledik felé, hátsórészét felfele emeli, farkát elfordítja valamelyik oldalra, hátsó lábait pedig megfeszíti. Eleinte ivarszerve duzzadt és véres váladékot láthatunk távozni belőle. Amikor a szukakutya fogékonnyá válik a párzásra, csökken a hüvelyváladék mennyisége és a színe átváltozhat szalmasárgára.

  1. KutyaRandi

Ha ritkán találkozik a sétáltatás során más kutyákkal és nem tudja, hogyan ismerkedjen össze környékbeli gazdikkal és négylábúikkal, próbáld ki a KutyaRandi-alkalmazást. Töltse le okostelefonjára az alábbi linkről:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fressnapf.kutyarandi&hl=en, majd készítse el saját profilját név, születésnap, e-mail és fénykép megadásával. Ha a Facebookos profillal regisztrál, akkor ezek az adatok automatikusan kitöltődnek. Ezt követően kell elkészíteni kedvencünk profilját név, kor, nem, természet, méret, fajta és fotó megadásával. A legtöbb esetben előre beprogramozott opciók közül választhatunk, így nagyon gyorsan befejeződik a regisztrációs folyamat. Ha megvagyunk, akkor nincs más dolgunk, mint rátappolni a „Sétára fel!”-feliratra, és megtudni a térkép segítségével, hogy kik sétáltatják még a közelünkben kedvenceiket. Ha szimpatikus ebre és gazdira találunk, kezdődhet is a kutyarandi.

Nagyon fontos, hogy csak azért, mert imádni valóak a pár hetes kiskutyák, ne szaporítsuk az ebeket. A kölyökkutyák gondozása rengeteg idővel és odafigyeléssel jár. A mi felelősségünk, hogy a picik és anyukájuk is megfelelő körülmények között, egészséges életet éljen. Jó gazdit találni a kicsiknek nehezebb lehet, mint gondolnánk. Jusson eszünkbe a sok túlzsúfolt menhely, ahol az idősebb kutyák mellett sok fiatal és kölyök négylábú is gazdira vár.

Forrás: pets.webmd.com