Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Meddig véd a veszettség elleni védőoltás, ha a kutya rendszeresen van oltva, és már lejárt az egy év. A kutyám játék közben megkapta a kezem, és egy kicsit vérzett. Az ügyeleten a sebet azonnal ellátták, kitisztították. Úgy emlékeztem, hogy megkapta az oltást, de az oltási könyvben ekkor vettem észre, hogy már lejárt az egy év. Előtte mindig megkapta az összes oltást, természetesen most is azonnal pótoltuk. Egy cikkben olvastam, hogy egy európai rendelet szerint a veszettség elleni védőoltást három évente kell ismételni, csak Magyarországon írja elő a rendelet az egy évet. Egyébként barátságos, játékos kutyus, egészséges és teljesen normálisan viselkedik, úgy mint eddig.

2018.04.08

Állatorvos

A magyarországi szabályozás szerint valóban évente kell oltani, de egy rendszeresen oltott kutya védettsége nagy valószínűséggel egy éven túl is megvan (valóban akár 3 évig is). Természetesen egyéni különbségek lehetnek. A veszettség nem olyan betegség, amit az utcán elkaphat a kutya. Ha kedvence nem került érintkezésbe veszett állattal, akkor nem valószínű, hogy találkozott a vírussal.

Vissza a kérdésekhez