Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Még nincs görényem, de azt szeretném kérdezni, hogy a görénynek mi a legmegfelelőbb táplálék, és van-e speciális táp nekik? Köszönöm!

2011.07.17

Állatorvos
A görények ragadozók, tehát alapvető táplálékuk a hús. Legjobb, ha magunk készítünk nekik ennivalót: nyers és főtt szárnyashúst, főtt marha-, nyúl- vagy bárányhúst, halat, heti egy-kétszer tojássárgáját, főtt belsőségeket valamint néha érett gyümölcsdarabokat adhatunk. Változatossá tehetjük étrendjét, ha időnként egeret, tücsköt, lisztkukacot is veszünk neki. A görény táplálékigénye leginkább a kölyökmacskákéhoz hasonlít, így átmenetileg a kölyökmacskák számára készült eledelek adhatóak, de létezik speciálisan görények számára összeállított görényeledel is (áruházainkban kapható száraz eledel és konzerv). Figyelni kell azonban arra, hogy ne a száraztáp legyen túlsúlyban az állat élelmezésében és konzervet is csak időnkét kapjon (pl. utazásnál, amikor nem tudjuk másképp megoldani az etetést).
Vissza a kérdésekhez