Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Meg szeretném kérdezni, hogy a kutyusom 1,5 éves és a fülét kiskora óta fáj és atkás. Nagyon nehéz kikezelnem. Sokat vakaródzik. Állatorvos látta, jelenleg is kezelés alatt áll. Kérdésem, hogy mennyi idő kikezelni ezt a betegséget? Észrevettem azt is hogy nem mindig hall a kutya. Ha halkabban beszélek hozzá , nem figyel. Lehet hogy a hallása is károsodott a betegség alatt ?

2014.09.18

Állatorvos

Sajnos az nem írja, hogy milyen kezelést kap a kutya. Az atkásság viszonylag könnyen kezelhető betegség. Érdemes Advocate vagy Stronghold cseppet használni. Ezek a cseppek általában már egyszeri kezelés után is megölik az atkákat. Egyes állatoknál 30 nap múlva szükség van egy második kezelésre is. Nagyon fontos a hallójárat alapos kitisztítása és a másodlagosan kialakult hallójárat gyulladás kezelése. Ha a probléma nem múlik, akkor mindenképpen szükség van a hallójáratban lévő váladék mikrobiológiai vizsgálatára, hogy a kórokozó érzékenységének ismeretében célzott kezelésre legyen lehetőség. Lehet, hogy az állandó fülproblémák és a vakarózás hátterében allergia áll. Beszélje meg állatorvosával a szükséges lépéseket. Sajnos ha allergiáról van szó, akkor biztosat csak allergiateszt elvégzése után lehet mondani.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem