Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Még tart a nyár, mozogj a kutyáddal!

2015. augusztus 07.

Még tart a nyár, mozogj a kutyáddal!

Még javában tart a nyár, így érdemes kihasználni a napsütéses, meleg időt arra, hogy még többet mozogjunk kutyánkkal a szabadban. Két-és négylábúak egészségének is jót tesz a közös mozgás, miközben nem csak a test frissül fel, de a kutya-gazda kapcsolat is megerősödik. Sétáljunk nagyokat a környéken, fedezzünk fel együtt új kirándulóhelyeket, kocogjunk a parkban, vagy ússzunk egyet a tóban. Bármilyen közös programot is szervezünk, a nap bizonyára kellemes fáradtsággal és új élményekkel ér majd véget.

Figyeljünk arra, hogy a közös sétát, futást vagy úszást ne a legmelegebb napszakra tervezzük. Amikor egy felhő sincs az égen, ne tartózkodjunk kint délelőtt 11 és délután 3 óra között. Ha mégis úgy adódik, hogy belenyúlik a kirándulás a kritikus időszakba, akkor ezt az időt töltsük árnyékos helyen, pihenéssel és csak később induljunk tovább. A világos szőrű kutyák épp úgy leéghetnek, mint az ember, sőt, ha túl sok időt töltenek a Napon, még a bőrrák veszélye is fennáll.

Gondoskodjunk arról, hogy legyen nálunk magunk és kutyánk számára elegendő friss ivóvíz. Melegben és mozgás közben nagyobb a szervezet folyadékigénye. A póráz és a szájkosár elengedhetetlen kelléke a kirándulásnak, még akkor is, ha az eb szófogadó, és szépen sétál póráz nélkül is.

http://www.fressnapf.hu/dogs-vezetoporaz-fashion-mubor-barna-l19-m/

Bármikor történhet váratlan esemény, találkozhatunk kiránduló gyermekcsoporttal vagy más kutyákkal, amikor szükség lehet az említett eszközökre. A városban sétálóknak a helyi jogszabályokat is figyelembe kell venni, ha nem szeretnék, hogy bírság árnyékolja be az együtt töltött időt.

Érdemes magunkkal vinni kutyusunk kedvenc jutalomfalatkáiból és játékszereiből is néhányat.

http://www.fressnapf.hu/real-nature-wilderness-szaritott-snack-kutyaknak-pulyka-50g/

Labdával és frizbivel is jókat játszhatunk egy parkban, egy erdő tisztásán, vagy egy tóparton.

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyajatek-flying-star-zsinoros-labda/

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyajatek-frisbee-18cm-lila-gumi/

Ha a közös mókába más négylábúak is csatlakoznak, mindig figyeljük az állatok reakcióit. Fontos, hogy minden részt vevő fél élvezze a játékot, ne hagyjuk, hogy az küzdelembe menjen át. Ha úgy látjuk, hogy az egyikőjük fél, vagy komolyan vicsorognak egymásra, esetleg durvulnak a harapások, határozottan hívjuk magunkhoz a kutyát, vegyük pórázra és hagyjuk el a helyet, vagy várjuk meg, amíg a másik fél távozik.

Ha úszni indulunk, szintén folyamatos figyelemre van szükség, még akkor is, ha úgy látjuk, kedvencünk kiválóan mozog a vízben. Ha a pancsolás mellett játékra is sor kerül, olyan játékszert válasszunk, amely nem süllyed el a vízben.

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyajatek-termoplasztikus-gumi-markolattal/

Próbáljuk csak olyan távolságra elhajítani a játékot, hogy ha szükség lenne rá, gyorsan odajussunk a kutyához, és ki tudjuk segíteni a partra. Abban az esetben, ha az eb láthatóan nem kedveli a vizet, semmiképpen ne erőltessük rá a közös úszást. Helyette próbáljunk ott játszani vele, ahol a víz sekély, és a dicsérő szavak mellett finom falatokkal jutalmazzuk bátorságát. Sok jó élmény hatására idővel lehet, hogy bátrabb lesz, de azt is el kell fogadni, ha kedvencünk egyáltalán nem rajong a vízért.

Forrás: petinsurance.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem