Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A megfelelő kaparófa bársonytalpú barátaink számára

2018. január 29.

A megfelelő kaparófa bársonytalpú barátaink számára

A macskák mindennapjaihoz hozzátartozik karmaik élezése, amelyet kaparászással oldanak meg, sok esetben territóriumuk határait jelölik meg ilyen módon. Ez ösztönös viselkedés számukra, amelyet nem megakadályozni kell, hanem biztosítani nekik a megfelelő helyet és eszközt ehhez, annak érdekében, hogy bútoraink sértetlenek maradjanak.

Bársonytalpú kedvenceink alapvetően ragadozó állatok, így vadászathoz szükségük van valamire, amin karmaikat élesíteni tudják. Ezen igényeinek kielégítésére – megfelelő macskabútor hiányában – előszeretettel kaparászik bármit, ami mancsa ügyébe kerül. Ezért nagyon fontos, hogy minél hamarabb rászoktassuk minitigrisünket a kaparófa használatára.

Kölyök cicáknál gyorsabb és könnyebb a tanítás folyamata.  Mutassuk meg kedvencünknek hogyan használja új játékszerét! Mancsait óvatosan dörzsöljük oda a kaparófához kaparást imitálva. Így szagmintát is hagy, illetve megtanulja a mozdulatot is. Semmiképpen se erőszakoskodjuk vele, mert ha negatív tapasztalat éri, előfordulhat, hogy többet nem használja új játékszerét. Felnőtt macskák esetében nehezebb lehet a rászoktatás. De erre is van megoldás! Tegyünk macskamentát a játékra!

AniOne macskamenta

A cicákat megbabonázza az illata, így biztos, hogy a későbbiekben magától fogja keresni a játékot. A rászoktatást segíthetjük jutalomfalatokkal is. Finom falatkák elrejtésével pedig nemcsak megszerettetjük a cicabútort vele, hanem remek elfoglaltság és izgalmas játék is a finom falatok felkutatása.

Real Nature Wilderness snacklazac Rocky 35g

Vásárlás előtt mindenképpen figyeljük meg cicánk viselkedését és szokásait! A macskabútorokat olyan pontokon helyezzük el a lakásban, ahol a legtöbb időt tölti kedvencünk. Ha érdekesnek találja ezeket a játékokat, magától is használni fogja és lakásunk berendezése is hosszabb életű lesz.

A széles kínálatban minden gazdi megtalálja a számára legjobb kaparófát. Különböző méretű és színű, különböző anyagból készült és különböző árkategóriájú bútorokat is találunk a piacon. A keményfából készült kaparó azoknak a macskáknak tökéletes választás, akik a kemény felszínű tárgyakat szeretik használni karmaik élesítésére. A kötéllel bevont kaparófa kiváló megoldás, mivel nincs semmilyen egészségre káros hatása.

AniOne kaparórúd Bailey bézs 36x36x83cm

Ha kedvencünk a puhább tárgyakat kedveli, válasszunk kárpitozott felületű kaparófát. Érdemes jó minőségű játékot beszerezni, így hosszabb életű lesz a választott termék.

http://www.fressnapf.hu/anione-butor-sunny-szurke-bezs-93x102cm/

Ezen kívül a rászoktatás is könnyebb lesz, ha cicánkat igényeinek megfelelő karomkoptatóval lepjük meg.