Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Meghitt pihenés, a tökéletes cicafekhely

2016. december 07.

Meghitt pihenés, a tökéletes cicafekhely

Karácsonykor meglephetjük bársonytalpúnkat többek között egy kényelmes cicafekhellyel is. A tökéletes ágyikó kiválasztása azonban nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Sőt, a megfelelő helyet sem mindig könnyű megtalálni a fekhely számára. Mielőtt megvásárolnánk a terméket, vegyünk figyelembe néhány fontos tényezőt.

A macskák kétszer többet alszanak, mint az emberek, a kölyökcicák alvásigénye pedig még magasabb. A megfelelő cicaággyal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a pihenés valóban kényelmes és relaxáló legyen. A kevés, felületes alvás, akárcsak az ember esetében, a cica egészségére is negatívan hathat. Ezért különösen fontos, hogy olyan helyre tegyük a macskafekhelyet, amely minden szempontból megfelelő a nyugodt sziesztához.

A legjobb módja annak eléréséhez, hogy a szobatigrisünk a tőlünk kapott ágyában aludjon, az, hogy olyan pontra helyezzük, amelyet ő már korábban kijelölt magának kedvenc alvóhelyéül. Ez esetben nem számít, hogy az a hely a kanapén, az ágy alatt, vagy az ablakpárkányon van. Tehát figyeljük meg, hogy hol szeret a leginkább szunyókálni minitigrisünk, és először oda tegyük az új cicafekhelyet is. Ellenkező esetben lehet bármilyen meleg és kényelmes, nem biztos, hogy szívesen és magától bele fog feküdni a macska. Ha úgy látjuk, hogy a bársonytalpú hezitál, hogy kipróbálja-e az ágyikót, odacsalogathatjuk jutalomfalatokkal vagy egy kis macskamentával is.

Az is előfordulhat, hogy a cica szinte mindig ott alszik, ahol éppen a gazdi tartózkodik, vagyis, ha TV-t nézünk, akkor a kanapén sziesztázik, és ha már a hálószobában vagyunk, akkor az ágyunk végében terül el. Ennek oka, hogy a macskák szociális lények, és szeretnek az emberek közelében lenni. Ez esetben tegyük a fekhelyet a kanapé szélére vagy az ágyunk mellé, hogy a minitigris továbbra is érezhesse a közelségünket, amikor alszik.

Amennyiben kedvencünk főleg magasabb szinteken szeret pihenni, akkor beszerezhetünk számára cicabútort is, melyet kiegészíthetünk egy hozzá illő ágyikóval. Így a cica nem csak játszani és karmot élesíteni tud majd az új bútoron, hanem aludni is, így teljes mértékben a saját területeként tekinthet rá.

A macskafekhely kiválasztásakor is érdemes több szempontra odafigyelnünk. Szerencsére ma már rendkívül széles a kínálat, így találhatunk olyan darabokat is, melyek teljes mértékben beleillenek lakásunk stílusába. A cicaágy lehet szimplán egy párna, de egy összetettebb, több részes kiegészítő is. A méretét az alapján kell kiválasztanunk, hogy mekkora illetve hány bársonytalpúnk van otthon. Fontos, hogy ha például ketten vannak, akkor mind a ketten kényelmesen elférjenek a fekhelyen, hiszen a cicák szeretnek összebújni egymással.

Attól függően, hogy minitigrisünk milyen felületeket kedvel jobban, választhatunk durvább szövetből készült terméket vagy finom és puha plüssel béleltet is. Bármilyen anyag mellett is döntsünk, a lényeg, hogy a fekhely egyszerűen összeszerelhető és stabil legyen, és könnyen mosható huzattal rendelkezzen, hogy bármikor gyorsan megszabadulhassunk az esetleges szennyeződésektől, szagoktól és parazitáktól. Persze vannak macskafekhelyek, melyek teljesen egészében mosógépbe tehetőek, így még könnyebb és alaposabb a tisztítás. Ez esetben kerüljük a gyapjútöltettel rendelkező darabokat, melyek egyébként a bolhák számára is kellemes otthont tudnak biztosítani.

Ha háziállatunk kifejezetten szeret a fűtőtest közelében tartózkodni, akkor választhatunk a radiátorra rögzíthető fekhelyek közül is, csak figyeljünk arra, hogy ne legyen túl meleg a radiátor, és ne okozhasson égési sérülést.

Idősödő, esetleg ízületi fájdalmakkal küszködő cicának mindenképp perem nélküli vagy alacsony belépővel rendelkező cicafekhelyet vásároljunk, hogy ne kelljen nagyot lépnie ahhoz, hogy bejusson az ágyába.

 

Forrás: overstock.com, vetinfo.com