Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Merjünk kisállatot adni ajándékba?

2014. május 20.

Merjünk kisállatot adni ajándékba?

Jó ötletnek tűnik, hogy egy édes csöppséggel lepjük meg szeretteinket. Ám nem mindig szerencsés a kisállat ajándékozása. Sokan szeretik maguk kiválasztani azt az állatot, amellyel éveken át megosztják otthonukat.

Születésnap, húsvét, karácsony vagy éppen anyák napja: egyaránt olyan ünnepek, amikor szeretnénk valami maradandóval megajándékozni családtagjainkat. Sokan örülnek egy kistermetű állatnak, például valamilyen rágcsálónak, míg egy kiskutyának talán már nem annyira. Nem arra kell gondolnunk, mi minek örülnénk, hanem inkább azt kell figyelembe vennünk, hogy a célszemély mihez kezdene egy kisállattal.

Ennek eldöntésére érdemes néhány kérdést feltennünk magunknak és akár a leendő megajándékozottnak is, mielőtt az állatkereskedés felé vennénk az irányt. Tud majd gondoskodni az állatról? A kutyusokat naponta többször le kell vinni sétálni, a kismacskák pedig lehet, hogy túlságosan elevenek. Vajon tudja ezt vállalni? Ha nem, akkor inkább lepjük meg egy kisebb, terráriumban vagy ketrecben tartható kisemlőssel. A hörcsög, nyuszi, tengerimalac, egér, degu vagy akár csincsilla is nagyon kedves és szerethető állatok és könnyebben elláthatók, mint például egy kutyus. A rágcsálókkal éppúgy lehet és kell foglalkozni, játszani, ugyanúgy tudnak ragaszkodni az emberhez, mint a nagyobb testű állatok. Ha nem tudja, milyen kisemlőst válasszon, keresse fel XXL áruházainkat, ahol szakembereink örömmel segítenek a megfelelő állatka megtalálásában, és ahol a kívánt kedvencet meg is vásárolhatja.

http://www.fressnapf.hu/aruhazak/

Ha mindenképpen állatot ajándékoznánk, azt is érdemes átgondolni, hogy elvárható-e valakitől, hogy a tudta nélkül 3-5 vagy akár 10-15 évre elkötelezze magát egy négylábú barát mellett? A szakemberek éppen ezért azt javasolják, hogy ilyen ajándékkal csak közeli hozzátartozókat lepjünk meg, akkor, ha biztosan tudjuk, hogy milyen állatot szeretne. Egy barát, ismerős lehetőségeit sosem ismerhetjük annyira, mint rokonainkét, emellett azt sem feltétlenül találjuk el, hogy milyen típusú állattal szeretne az illető együtt élni.

Gyerekeknek sem mindig szerencsés négylábú pajtást ajándékozni. A kicsik könnyen elveszíthetik érdeklődésüket az új jövevénnyel kapcsolatban és gyakran nem is várható el, hogy mindenről gondoskodjanak, amire az állatnak szüksége van. Sokan azért vásárolnak kisállatot a gyerkőcnek, hogy felelősséget tanuljon, de ehhez is érdemes megvárni, hogy a csemete egy bizonyos kort elérjen. A túl kicsik nehezebben boldogulnak még a kistestű állatokkal is, ezért valószínűleg a szülőkre hárul majd a feladatok oroszlánrésze.

A legegyszerűbb megoldás, ha puhatolózunk vagy konkrétan rákérdezünk, hogy a megajándékozottak szeretnének-e állatot tartani. Ha a válasz igen, akkor az is nagy öröm, ha együtt megyünk el kiválasztani az új családtagot. Így lehet, hogy kevésbé lesz nagy a meglepetés, de elkerülhetjük azt, hogy a kis ajándék visszakerüljön a kereskedőhöz.
Források: pets.webmd.com / animalrights.about.com

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem