Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Mi, a kutyánk és a tenger

2015. július 09.

Mi, a kutyánk és a tenger

Ha a tengerparti nyaralást kutyusunkkal együtt tervezzük, akkor bizony több dologra is ügyelnünk kell annak érdekében, hogy mindenki élvezze a kiruccanást. A felkészülést már jóval az utazás előtt el kell kezdenünk, többek között az állatorvos tanácsát is érdemes kikérni, hogy a kedvencünk is végig jól érezze magát.

Az utazás megkezdése előtt – ha eddig még nem történt meg – mindenképpen gondoskodni kell a microchippel történő megjelölésről és a veszettség elleni védőoltásról, valamint ezek hivatalos dokumentálásáról egy állatútlevélben. Ha nem közvetlenül a kirándulás előtt került kiállításra az állatútlevél, akkor győződjünk meg arról, hogy az utazás végéig biztosan érvényes legyen. Az erre vonatkozó jogszabályok országonként eltérőek lehetnek, ezért ennek alaposan járjunk utána még jóval a tervezett indulás előtt. Információt kaphatunk az utazás feltételeiről állatorvosunktól, a Magyar Állatorvosi Kamara (www.maok.hu) honlapján és a nagykövetségeken is. A microchippel és az oltásokkal kapcsolatos adatokat az állatútlevélben is rögzítenie kell az állatorvosnak – hogy ez valóban megtörtént-e, arról érdemes még helyben meggyőződni. Jó, ha tudjuk, hogy az állatútlevéllel hivatalosan is igazolhatjuk kedvencünk tulajdonjogát.

Ezen felül szükséges tájékozódni az állatunk utazására vonatkozó hazai és (az utazás során érintett) külföldi országok éppen aktuális szabályozásairól is. Ha a külföldi tartózkodás ideje alatt történik valamilyen váratlan esemény, akkor ellenőrizhetik kedvencünk egészségi állapotát, amit még az indulás előtt kiállított állatútlevéllel igazolhatunk.

A tengerparti nyaralás során nagyon fontos megfelelően felkészülnünk a magas hőmérséklet okozta hőguta elkerülésére. Délelőtt 11 és délután 3 óra között sem nekünk, sem szőrös barátainknak nem ajánlatos a tűző napon tartózkodni. Gondoskodnunk kell arról, hogy kedvencünknek is legyen mindig könnyen elérhető közelségben árnyékos pihenőhely és bőséges mennyiségű friss víz.

Kutyánk tengerben való mártózása során végig figyeljük rá. A rendellenes megnyilvánulások akár valamilyen vízi élőlénnyel való találkozásra utalhatnak (tengeri sün, medúza). A csalánozók érintése a legtöbb esetben teljesen problémamentes, azonban a biztonság kedvéért érdemes szakorvoshoz fordulni. Ha el akarjuk kerülni a pánikot és a kapkodást, már a nyaralás előtt nézzünk utána, kihez fordulhatunk majd kedvencünkkel az üdülés alatt – érdemes egyrészt közeli, másrészt lehetőség szerint éjjel-nappal hívható állatorvost választani, hiszen bármikor előfordulhatnak balesetek.

A fürdés után alaposan mosdassuk meg négylábú barátunkat, mert nem tesz jót a bundájának és a bőrének, ha rászárad a sós tengervíz.  Ha nem szeretne a tengerben úszni az eb, de nem zavarja, ha vizes lesz a bundája, akkor célszerű lehet bevizeznünk, ha látjuk, hogy nagyon liheg és melege van. A bundájáról elpárolgó víz kellemesen hűti majd a testét.

Ne feledjük, hogy az erőltetés itt sem megoldás. Ha kedvencünk nem szeretne a tengerben pancsolni, ne próbáljuk mindenáron rávenni – ugyanakkor bizonyos trükköket bevethetünk. Lehet, hogy a hozzá legközelebb álló emberek vagy más kutyák társaságától felbátorodik, és minden további nélkül úszkál majd, csak türelmesnek kell lennünk. A vízbe (eleinte minél közelebb, majd fokozatosan növelve a távolságot egyre messzebb) dobott játék becsalogathatja tartózkodó állatunkat a hullámokba. Válasszunk olyan apporteszközt, amely jól látható (élénk színű) és vízálló, továbbá lényeges, hogy ne merüljön el.

http://www.fressnapf.hu/anione-termoplasztikus-gumi-tengeri-allatkak-narancssarga/

Bár bizonyos kutyák szívesen „búvárkodnak”, a biztonság kedvéért jobb, ha úgy alakítjuk a játékot, hogy kutyánk feje a vízfelszín fölött maradjon. A sós víz izgathatja a száj nyálkahártyáját, csípheti a szemét.

Érdemes a nyaralásra magunkkal vinni kutyusunk legkedveltebb eledelét, etetőtálát, játékait és fekhelyét is, hogy a megváltozott környezetben otthonosabban érezze magát. Boldogságát tovább növelhetjük a vakáció során, ha megajándékozzuk egy-két új játékszerrel is.

Forrás: yourdogholidys.co.uk/gov.uk

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem