Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Mi történik akkor ha nem kezelik az álvemhes kutyát?
Az ismerősömnek van egy 2 éves dalmata kutyája aki álvemhes már hónapok óta és szegény eléggé lelki beteg már. De nem tesznek semmit csak sajnálják. Kiskutyát nem szeretnének és mondtam hogy akkor ivartalanítsák ki de arra még nem szánták rá magukat. Az én szuka kutyám is ivartalan már és ők is azt mondják hogy milyen nyugodt az övéjükhöz képest. Ráadásul nekik még van egy fiú kutyájuk is aki szintén ivaros. Már lehet hogy vemhes a kutya mert elég nagy már a hasa de az lehet attól hogy álvemhes? Nem tudom lehet hogy majd rájönnek hogy ez így nem lesz jó de így mit lehetne tenni?
Köszönöm a válaszát

2018.01.09

Állatorvos

Ez sajnos elsősorban a gazda döntése. Az álvemhesség ideje alatt nem szabad műteni az állatot, mert akkor nagyon nehezen áll le a tejtermelés, ilyenkor gyógyszeresen lehet leállítani a tejelést. Az álvemhesség valójában egy élettani állapot, aminek magától is vége van kb. 2 hónap alatt. Akkor kell gyógyszeresen beavatkozni, ha nagymértékű a tej termelése és a kutya akár magának is nyalogatja az emlőit, állandóan fészket épít stb. Az álvemhességtől a has nem növekszik, csak az emlők. Ha egy tüzelő szukát együtt tartottak egy ivaros kannal, akkor azért elég nagy esély van arra, hogy a kutya vemhes. Ön a gazdák akarata nélkül nem tud túl sokat tenni azon kívül, hogy próbálja meggyőzni őket arról, hogy orvoshoz kellene vinni az állatot, hogy legalább a vemhesség ténye kiderüljön.

Vissza a kérdésekhez