Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Miért kell a kutyusokat minden évben beoltatni veszettség ellen? Ausztriában három évente kell csak. És a rókáknak is megoldott az ehető vakcina, akkor a kedvenceiknél miért kell minden évben kitenni a kutyáinkat ennek stressznek?

2018.04.29

Állatorvos

A veszettség elleni immunizálás gyakoriságát az adott ország járványtani helyzete alapján jogszabályok határozzák meg… Az injekció formájában történő immunizálás hatékonyabb. Ne feledjük, hogy olyan betegségről beszélünk, ami jelen van Magyarországon, és halálos kimenetelű minden esetben mind embernél, mind állatnál. Nem gondolom, hogy az évente egy alkalommal elszenvedett, talán nem olyan nagy mértékű stressz arányban lenne a betegség komolyságával. Valóban vannak országok, ahol ritkábban oltanak, vannak olyan országok is, amelyek mentesek ettől a betegségtől (Magyarország nem ilyen!). Azok a szakemberek, akiknek kellő rálátása van az ország járványtani helyzetére és meghatározzák a vakcinázás gyakoriságát minden bizonnyal változtatnak a gyakorlaton, ha úgy látják, hogy ritkábban adott oltások is kellő védelmet nyújtanak.

Vissza a kérdésekhez