Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Milyen játékokat vegyünk a kutyusunknak?

2014. május 13.

Milyen játékokat vegyünk a kutyusunknak?

Rágható, szájban hurcolászható, dobálható és hangokat adó. Körülbelül ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni a kutyusok kedvenc játékait. A kínálat hatalmas, de melyiket válasszuk?

1. Amikor egyedül kell hagynunk

Vannak olyan interaktív játékok, amikkel hosszú ideig játszhat a kutyus, anélkül, hogy elvesztené az érdeklődését. Ezek akkor jöhetnek jól, ha néhány órára egyedül kell hagynunk a kutyát, de az ügyességet igénylő játéknak köszönhetően valamivel elfoglalhatja magát és kevésbé fog unatkozni.

A trükkös labda vagy kocka titka például abban rejlik, hogy a belsejébe rejtett jutalomfalatot a kutya csak akkor tudja kiszedni, ha orrával és mancsával együtt ügyeskedik. Az ilyen játék amellett, hogy szórakoztató, még biztonságos is, ráadásul fejleszti kutyánk koordinációs készségeit és képzelőerejét is. Ha a trükkös formák helyett valami mást választanánk, az legyen valami, ami rágható. Egy jutalomcsont, labda vagy akár egy gumi csirke, a lényeg, hogy legyen, amivel „legálisan“ elfoglalhatja magát.  Hasznos, ha nem hagyjuk elöl a kutya összes játékát egyszerre, hanem egy részüket eltesszük és cserélgetjük őket. Így az elöl lévő játékok újdonságnak hatnak, ezáltal jobban elfoglalja magát a kutya.

http://www.fressnapf.hu/premiere_dog_piggy_style_bone_m/

2. Amit nem fog megunni

Ahogy a gyerkőcök, úgy a kutyusok ízlése is eltér játékok tekintetében. Amit egyikük szeret, azzal a másik nem akar foglalkozni. A szakemberek szerint azonban van néhány jellemző, amiket a kutyák többsége kedvel a játékokban. Legyen kissé puha, jól rágható és persze ne sértse fel az állat fogínyét, ha kicsit jobban belemélyeszti a fogát. A csipogó, nyikorgó, hangot adó játékok is könnyebben válhatnak az ebek kedvencévé, mint azok, amik minden kísérletük ellenére csendben hevernek a padlón.

3. A közös játékhoz

Igaz, hogy a gazdis szórakozáshoz gyakran egy kis gally is elegendő, azért számos biztonságosabb és mókásabb játék is kapható a szabadba vágyóknak. Például a frizbi, amit az ügyesebb kutyusok röptében elkapnak és vissza is hoznak, vagy akár egy  labda, amely a pattogásával az állatot is ugrásra készteti. Nagyon fontos, hogy csak akkora labdát adjunk a kutyának amit nem tud lenyelni.

http://www.fressnapf.hu/anione_frisbee_termoplasztikus_gumi_turkiz_s/

4. A leküzdhetetlen vadászösztön

A zsákmányállatokhoz (kacsa, nyúl) hasonló méretű figurák iránt a legtöbb kutya érdeklődik. Előfordul, hogy megszeretnek egy-egy plüssállatot, amelyet idővel darabokra cincálnak. A „vadászatot“ gyakran még izgalmasabbá teszi a kutya számára az a tudat, hogy a játékot ő szerezte meg, és még kedvesebb lesz neki a tárgy, ha a gazdi illatát érzi rajta. Ne pánikoljunk, ha a bábu rövid időn belül marcangolás áldozatává válik, a kutyus biztonsága érdekében csak arra ügyeljünk, hogy milyen tömőanyaggal látták el a játékot. Kerüljük a babzsákot vagy apró darabokat tartalmazó tárgyakat, mert az állat ezeket véletlenül lenyelheti. Ha a kutyánk hajlamos arra, hogy mindent szétrágjon és a darabokat esetleg hajlamos megenni, akkor olyan játékokat vásároljunk, amelyek ennek ellenállóak vagy emészthető anyagból készültek. Források: drsfostersmith.com / news.discovery.com / humansociety.org

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem