Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Milyen a jó jutalomfalat?

2014. szeptember 03.

Milyen a jó jutalomfalat?

Színes, formás, illatos és minden négylábúból izgatott vakkantásokat vált ki. Ahány falatka, annyi féle, de hogyan döntsük el, hogy melyiket válasszuk?

Kutyusunknak szeretnénk mindenből a legjobbat adni, legyen szó akár eledelről, játékról, akár jutalomfalatról. Kedvencünk mindig hálás a sok törődésért, és ezt valamivel viszonozni is szeretnénk, ám nem árt, ha a neki adott finomság nem csupán ízletes, hanem valamennyire hasznos is.

Jutalomfalatokkal kapcsolatban a legfontosabb tudnivaló, hogy soha se túlozzuk el a kutyának adott mennyiséget. Tartsuk szem előtt, hogy nem etetni, hanem csak megjutalmazni szeretnénk az állatot, ezért a falatkákkal bejuttatott kalóriamennyiséget mindenképp számoljuk bele a napi energiabevitelbe, nehogy kedvencünk meghízzon. Szerencsére akkor sem kell lemondania kedvencünknek a jutalomfalatokról, ha betegség miatt diétára szorul.

http://www.fressnapf.hu/pbm_vesekimelo_dietas_snack_kutyaknak/

A jutalomfalatot célszerű az alapján választani, hogy milyen tevékenység után/közben szeretnénk adni az ebnek. A szakemberek azt javasolják, hogy különböző feladatok teljesítését különböző falatokkal díjazzuk. Ehhez szükséges az is, hogy megfigyeljük, kutyusunk melyik ínyencséget részesíti előnyben és melyikre reagál a kívánt módon.

Ami minden esetben igaz, hogy 1X1 cm-es daraboknál ne válasszunk nagyobb jutalmakat, hiszen a cél ez esetben nem az, hogy állatkánk jól lakjon, és a feladatok teljesítése között hosszan falatozzon. Teli pocakkal kevesebb kedve lesz koncentrálni is, kevésbé lesz motivált. A falat mérete illeszkedjen a kutya méretéhez. A nagyobb motiváltság érdekében nem árt, ha a feladatok előtt nem etetjük meg  a kutyát, például nem adunk neki reggelit a délelőtti küldetés előtt.

Sportolás, szabadtéri játék, szaladgálással járó elfoglaltság esetén ne válasszunk túl száraz kutyakekszet és ne adjunk száraztápot sem, mert négylábú barátunk hamar kiszárad tőle és a feladatok végrehajtása helyett a szomjúsággal és a rágással fog törődni, ami könnyedén kizökkentheti a lendületből. Ehelyett célszerűbb könnyen nyelhető falatkával próbálkoznunk, hogy a jutalmazás után gördülékenyen folytatódhasson a közös móka.

http://www.fressnapf.hu/premiere_dog_meat_jerky_lamb_70_g/

Unaloműzőnek is használhatunk jutalomfalatot, például, ha játékba rejtjük. Ez esetben ne legyen túl puha a finomság, mert könnyen beleragadhat a játékba, jobb, ha inkább apró, szárazabb, esetleg töltött falatkát választunk.

http://www.fressnapf.hu/multifit_kutyasnack_goodies_nr_14_100g/

Időnként nagyobb, csonthoz hasonló rágcsálnivalókat is adhatunk kedvencünknek, például, ha hosszabb időre le szeretnénk kötni a figyelmét. Az ilyen ínyencségek ráadásul hatékonyan segítenek felvenni a versenyt a fogkő kialakulásával szemben is.

http://www.fressnapf.hu/select_gold_sensitive_mp_stars_medium_504g/

http://www.fressnapf.hu/fit_fun_csomozott_csont_65g/

A kísérletező kedvű gazdik kipróbálhatnak más finomságokat is jutalom gyanánt. Ha kutyánk szereti a zöldségeket, adhatunk neki például sárgarépa karikát vagy borsószemet, ha pedig mi szeretnénk elkészíteni számára a megfelelő falatokat, süthetünk/főzhetünk fűszerezés nélküli sertésmájat vagy virslit, amiket apró kockákra vágva adhatunk az állatnak. Nagyon jó jutalomfalat a sajt is (pl.: trappista). Forrás: dogs.about.com / dogfoodinsider.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem