Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Milyen a jó nyúlketrec?

2014. április 17.

Milyen a jó nyúlketrec?

Ha kis lakásban élünk vagy rengeteget dolgozunk, akkor nem érdemes kutyát tartani. Ilyen életmód mellett leginkább egy nyúl lehet számunkra az ideális kisállat, mert nem igényli az állandó felügyeletet és a szomszédokat sem fogja zavarni. Ha nagyon sokat vagyunk távol, akkor megfontolandó, hogy két állatot tartsunk, hogy ne unatkozzanak.

Fontos tudni, hogy két bak nem fér meg egymással, ha nem akarunk sok kisnyulat és ivartalanítani sem akarjuk az állatokat, akkor két nőstényt válasszunk. Lakásban a nyuszit speciális nyúlketrecben tudjuk tartani. Biztonsága érdekében semmiképp se hagyjuk felügyelet nélkül a kisállatot, hiszen ezernyi veszély leselkedhet rá a lakásban. Egy életrevaló nyuszi kíváncsisága ugyanis nem ismer határokat. A leggyakoribb probléma a nyúl állandó rágcsálása, ami végzetes problémát is okozhat, például, ha éppen egy elektromos vezetéket harap át. Ezért érdemes inkább a szőnyeg alatt, vagy valamilyen kevésbé hozzáférhető helyen elvezetni a különböző kábeleket.

Egy lakásban tartott törpenyúlnak minimum fél négyzetméteres ketrecre van szüksége, de minél nagyobb annál jobb. Fontos, hogy a kifejlett nyuszi hátsó lábain ülve fel tudjon egyenesedni benne ( kb. 50 cm magas).

A nyúlketrecek alja lecsatolható, így rendkívül könnyen tisztán tudjuk tartani. A ketrecek oldalán található egy kis ajtó is, amin a kisállat egyszerűen ki-be tud járkálni. Azért arra figyeljünk, hogy a nyuszik ezt ne tudják bármikor kinyitni!

A ketrec alját ujjnyi vastagon kell megtöltenünk forgáccsal, amelyre egy újabb réteg szénát kell ráhelyeznünk, ezzel megakadályozzuk a széthordását a lakásban. A vizeletet elnyeli a forgács, a széna pedig szárazon tartja a nyuszi talpát, így megelőzhető a talpfekély kialakulása. Ettől függetlenül természetesen elengedhetetlen a ketrec rendszeres takarítása!

A fogak koptatására rágófát vagy faágakat (permetmentes gyümölcsfaágak vagy akácág) helyezhetünk a ketrecbe, ásványi anyagok pótlására pedig a sókockát szokták javasolni. Ha játékokat is teszünk a nyuszi mellé, azzal az unalomnak sem hagyunk teret és biztosak lehetünk benne, hogy boldog, kiegyensúlyozott állat vár majd minket haza! Forrás: haziallat.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem