Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Mindent a tavi halak etetéséről

2014. március 20.

Mindent a tavi halak etetéséről

Ez a meghitt csobogás teljes ellazulást nyújthat egy fárasztó munkanap után. A kerti tóval beengedjük otthonunkba a természetet, mivel a tavunkba ültethetünk különféle növényeket és telepíthetünk halakat. Ez utóbbit mindenképpen tavaszra időzítsük. A káros anyagok lebomlását végző tisztító baktériumok kialakulásához idő kell.

Ezért fontos, hogy a kerti tóba először a vízinövényeket telepítsük be és utána a halakat 3-5 hét múlva. A halak számát a tó méretéhez kell igazítani. Nagyon fontos, hogy ne hirtelen, egyszerre, hanem fokozatosan, néhány hét alatt költöztessük be a kívánt halcsaládot, ugyanis a halak által termelt salakanyagok lebomlásával megjelenik az ammónia, nitrit és nitrát, amelyek jelentősen mérgezhetik a vizet. A halak etetését akkor kezdhetjük el, amikor a vízhőmérséklet már tartósan 10°C fölé emelkedett. Tavi halaknál napi egy etetés elegendő. A mennyiség akkora legyen, amit körülbelül 15 perc alatt tudnak elfogyasztani a halak. Haleledel vásárlásakor figyelembe kell vennünk a különböző halfajok tápanyagigényét.

Próbáljunk magas vitamin és ásványi anyag tartalmú eledeleket vásárolni. Szakkönyvek szerint nem szabad kenyeret adni a halaknak, mert rontja a víz minőségét és májelzsírosodást okozhat. Ha vannak nálunk koi pontyok és aranyhalak is, akkor érdemes először a nagyobb testű példányokat jóllakatni, különben megesznek mindent a kisebb aranyhalak elől. Forrás: gazlap.hu / agraroldal.hu

Fressnapf-eledelajánló:  fit+fun pálcikás tavihal eledel 20l