Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A minőségi játék fontossága – avagy játék a Gazdival

2017. november 27.

A minőségi játék fontossága – avagy játék a Gazdival

Először is határozzuk meg a minőségi játék fogalmát. A minőségi játék során a kutyusunk bármiféle segédeszköz, labda, plüssállat, kaja nélkül játszik az emberrel, legfőképpen a gazdájával. De miért jobb mindezek nélkül játszani a kutyánkkal?

A labda és bármilyen más, a kutya számára izgalmas játék elvonja a gazdáról a figyelmet. Igazából nem a gazdával, hanem az eszközzel játszik kedvencünk. Ez nem azt jelenti, hogy nem jó labdázni a kutyusunkkal, hanem, hogy a labdázás mellett fontos, hogy tárgyak nélkül is magunkra tudjuk vonni kedvencünk figyelmét és tudjuk szórakoztatni.

Nem is gondolnánk, de rendkívül szoros kapcsolat van a kutya emberekbe vetett bizalma és a minőségi játék között. Az a tapasztalat, hogy azok a kutyusok, akiknek bizalmi problémájuk van nehézkesen, vagy egyáltalán nem is tudnak a gazdáikkal felszabadultan játszani labda, vagy egyéb játék nélkül. Ebből adódik szerencsére az is, ha elkezdünk ezen dolgozni és megszerettetjük a játékot kedvencünkkel, úgy lassan ő is nyitottabb lesz. Az igazi áttörést viszont az hozza majd, ha a gazdi után más emberekkel is megtanul játszani kutyusunk. Érzékeny kutyával legyünk türelmesek és nagyon finoman játszunk vele, nehogy megijedjen.

A minőségi játék során tapsolhatunk, kopoghatunk a padlón a körmünkkel, megbökhetjük kedvencünket, majd elszaladhatunk előle, birkózhatunk. Bármit is teszünk, a lényeg, hogy kutyusunk élvezze és, amikor abbahagyjuk még jöjjön repetáért. Természeten vannak olyan kutyák, akiknek semmi bizalmi problémájuk nincsen és bátran játszanak az emberrel, náluk figyeljünk arra, hogy ne durvuljon el a játék. Ez az alapja minden egészséges kutya-gazda kapcsolatnak.