Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Mire kell figyelnünk a tavasz közeledtével?

2014. március 17.

Mire kell figyelnünk a tavasz közeledtével?

Manapság már az egész világon ajánlják a nem tenyésztésre szánt állatok ivartalanítását. Kandúr macskák herélése után az állat nem jelöli meg a vizeletével a bútorokat, illetve leszokik arról, hogy kilométereken át keresse a tüzelő nőstényeket. Az ilyen hosszabb kóborlások során számos veszélynek van kitéve a macska, pl.: gázolás, kutyatámadás, mérgezés.

Sajnos „kandúrozás” közben a cica könnyen válhat betegségek áldozatává vagy hordozójává, mint pl.: veszettség, fertőző macskanátha.Az ivartalanításnak számos pozitív hatása lehet az állat viselkedésére is. Csökken az agresszivitásuk, érzelmileg jobban kötődnek a gazdához és abbahagyják a területmegjelölést. Egészségügyi szempontból is hasznos lehet, ugyanis ivartalanítással csökkenthetjük az emlődaganatok kialakulásának veszélyeit. Legkorábban hat hónapos korban, az első ivarzás előtt el lehet végezni.

Az ivartalanítás megváltoztathatja, lelassíthatja a kutya és macska anyagcseréjét. Az állat ilyenkor sokkal intenzívebben hasznosítja a bevitt tápanyagokat, ezért könnyen elhízhat. Érdemes tehát ivartalanítás után átalakítani a megszokott étrendet.

Ahogy az embernél, úgy az állatoknál is nagyon fontosak a betegségek ellen beadott védőoltások. Kutyáknál szopornyica, Parvovírus okozta bélgyulladás, fertőző májgyulladás és veszettség elleni védőoltások szükségesek. Macskáknál szintén különböző vírusok okozta betegségek ellen, pl. macska leukózis, Calicivírus okozta nátha, valamint veszettség ellen kell védekeznünk. A kölykök szoptatás során az anyatejjel kapott ellenanyagoknak köszönhetően 40-50 napos korukig védettséget élveznek. Ezután viszont csökken a védőhatás és ideje beadatni a szükséges védőoltásokat. Nagyon fontos, hogy amíg állatunk nem kapta meg az oltásokat, addig ne vigyük olyan helyre, ahol könnyen megfertőződhet, pl.: utca, parkok. Forrás: napidoktor.hu / kutyatipp.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem