Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Mire van szüksége egy lakásban tartott kiscicának?

2014. május 10.

Mire van szüksége egy lakásban tartott kiscicának?

Nincs két egyforma cica, ez már kicsi korban is tökéletesen látszik. Egyéniségük sok mindent befolyásolhat, ám vannak dolgok, amelyek mindegyikük számára fontosak.

A lakásban tartott kiscicák újdonsült gazdái számára néha nehéz lehet megválaszolni azt a kérdést, hogy miben különbözik a szabadban és a lakásban történő macskatartás. Túlságosan sokban nem, viszont néhány, cseppet sem elhanyagolható momentumról mindenképpen érdemes szót ejteni.

Ilyen például a megfelelő macskaalom kiválasztása, amelyre már a legkisebb cicáknak is szükségük van. Míg a szabadban élő cicák a kertben végzik a dolgukat, addig a lakásban tartott állatoknak ki kell alakítanunk az erre megfelelő helyet.

Ehhez a speciális, fedeles alomtálcák  a legalkalmasabbak, mert bent tartják a kellemetlen szagokat és a cica is el tud egy kicsit vonulni elintézni a dolgát.

http://www.fressnapf.hu/multifit_hygiene_white_nem_csomosodo_alom_20l/

Az alomtálcát érdemes jó minőségű, magas nedvszívó képességű macskaalommal feltölteni, amellyel javíthatjuk a cica komfortérzetét és könnyebben fenntarthatjuk a megfelelő higiéniát. Előfordulhat, hogy az alomtálca csapóajtaja az első napokban félelmetes lehet a kismacska számára, de célszerű még fiatal korában rászoktatni erre, mert később sokkal nehezebb dolgunk lesz.

A kiscica megérkezése előtt érdemes szemügyre venni a lakásunkban tartott növényeket. Könnyen lehet, hogy találunk köztük mérgezőt, amelyet, ha a macska megrágcsál, betegséget okozhat. Ha nem tudjuk pontosan, melyik növények károsak, kérdezzük meg állatorvosunkat.

A szobában tartott bársonytalpúak egyik kedvenc elfoglaltsága – kortól függetlenül – az ablakban ücsörgés. Egy szerencsétlenül sikerült vadászat eredményeként azonban gyakran éri baleset a cicákat, főleg akkor, ha fiatalkorukból adódóan még kissé ügyetlenek. A bajok elkerülése érdekében szereltessünk szúnyoghálót az ablakokra, az erkélyekre pedig célszerű lehet macskaháló rögzítése.

A lakásban élő macskák ízlésvilága gyakran mutat különbségeket kertben élő társaikéhoz képest. Kiskoruktól kezdve válogatósabbnak tűnhetnek, emellett hasznos, ha speciális, a lakásban tartott állatok számára készült táppal etetjük őket. Ez azért hasznos, mert a lakásban tartott cicák életmódja kevésbé aktív, könnyebben lesznek túlsúlyosak, bélmozgásaik is renyhébbek, ezek a speciális tápok  (pl.: MultifitLightathome, Royal CaninIndoor), ezeket a hatásokat próbálják kiküszöbölni.

http://www.fressnapf.hu/multifit_light_at_home_szaraz_cicaeledel_2kg/

A mászási kedv és a körömélezési hajlam kielégítésére szerezzünk be egy kaparófát, hogy a kiscica kezdettől fogva azon, és ne bútorainkon eddze apró mancsait. Források: rspca.org.uk / hungaropet.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem