Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Miről álmodik a cica? A tökéletes pihenőhelyről!

2016. május 16.

Miről álmodik a cica? A tökéletes pihenőhelyről!

Szobatigrisünk valószínűleg már az első napokban megtalálta kedvenc alvóhelyét otthonunkban. Ez lehet egy bútoron, a kanapén, az ablakpárkányon, de akár az ágy alatt is. Az új cicafekhelyet érdemes ezen helyek valamelyikére tenni annak érdekében, hogy ne kelljen rögtön teljesen új helyet megszoknia a cicának. Ha nem mutat a fekhely felé érdeklődést a minitigris, akkor tegyünk […]

Szobatigrisünk valószínűleg már az első napokban megtalálta kedvenc alvóhelyét otthonunkban. Ez lehet egy bútoron, a kanapén, az ablakpárkányon, de akár az ágy alatt is. Az új cicafekhelyet érdemes ezen helyek valamelyikére tenni annak érdekében, hogy ne kelljen rögtön teljesen új helyet megszoknia a cicának. Ha nem mutat a fekhely felé érdeklődést a minitigris, akkor tegyünk bele pár finom falatot, esetleg fújjuk be macskamentával.

Ha még nincs megszokott alvóhelye a cicának, akkor érdemes nyugodt, csendes helyet keresni a fekhelynek, ahol a macska biztosan nem riad fel alvás közben. Ilyen helyiség lehet például a hálószoba, ahol napközben ritkán tartózkodunk, esetleg a konyha, vagy egy vendégszoba.

Mivel a bársonytalpúak kedvelik a nehezen elérhető helyeket, ezért lehet, hogy egy magasabb ponton lévő hely lesz kedvencünk számára a befutó. A legtöbb cica a kanapé karfáján, az ablakpárkányon vagy a könyvespolc tetején szeret aludni. Ha a mi szobatigrisünkkel is így van, akkor próbáljunk meg ehhez az igényéhez igazodni.

Amennyiben nem szeretnénk, hogy a bútorainkon vagy az ablakpárkányon heverésszen háziállatunk, szerezzünk be egy többfunkciós cicabútort, amely nem csak pihenési lehetőséget nyújt számára, de akár karmait is élesítheti rajta, és játékként is szolgál. Ezek a bútorok több színben és méretben is kaphatóak, ezért biztos megtaláljuk azt, amelyik otthonunkhoz a leginkább illik.

AniOne bútor Lucy 80x60x130cm

Más cicafekhely választása esetén fontos figyelembe vennünk a termék anyagát és minőségét. Mivel a nap jelentős részét alvással tölti a macska, így fekhelyét viszonylag gyakran kell majd tisztítani a kihullott szőr, esetleg szennyeződések miatt. Ezért olyan fekhelyet válasszunk, amely könnyen tisztítható és mosható. Praktikus megoldás, ha nem kell mindig az egész cicaágyat kimosnunk, csak a hozzá tartozó párnát. Kerüljük azokat a darabokat, melyeket gyapjúval töltenek meg, mert ezek kellemes otthont biztosítanak a bolhák számára is, ráadásul tisztítani sem könnyű őket.

Macskafekhely vásárlásakor többféle színből és formából is választhatunk. Idősebb cicák számára a legjobb lehet, ha olyannal ajándékozzuk meg, amelyiknek nincs pereme, amit át kell lépnie, vagyis egy párnához hasonló, lapos, puha fekhely a legmegfelelőbb. Fiatalabb macskák esetében a peremmel rendelkező fekhely is tökéletes választás, mert a szélén akár a fejüket is kényelembe tudják helyezni. Egyes minitigrisek azokat a fekhelyeket kedvelik leginkább, amelyek félig vagy teljesen odú formájúak, és kicsit el is bújhatnak benne. Azoknak a cicáknak, akik az ablakpárkányt részesítik előnyben, párkányra felszerelhető ágyat is vásárolhatunk.

fit+fun fekhely bárány utánzat bézs 47x38x5cm

Ha beszereztük a megfelelő felszerelést, nincs más dolgunk, mint boldogan nézni, ahogy bársonytalpúnk elégedetten nyújtózva sziesztázik benne vagy rajta.

Forrás: petplace.com / overstock.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem