Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Miskolcon egy bérházban élek a 3. emeleten. Az erkélyen akasztottam ki madáretetőt. Már többel is próbálkoztam de a madarak nem akarnak enni belőle. Tettem bele darált diót, és más madaraknak adható ételt. Pedig a ház előtt nagyon sok feketerigó és széncinege van.A magasság a baj? Vagy inkább egy fára kellene etetőt tennem? A válaszát előre is köszönöm!!!

2011.12.26

Állatorvos
Előfordul, hogy a madarak bérházak erkélyeire kihelyezett etetőt is elfogadnak. Az etetőt a korlátra helyezze és lehetőleg ne járjon ki az erkélyre, mert ez kezdetben nagyon zavarhatja a madarakat. A magasság nem akadály ebben az esetben. Ha egy leleményes madár felfedezi az etetőjét, akkor hamar odavonzza a többit is.
Szerintem nyugodtan helyezzen ki etetőt egy fára is, mert több etetővel többet segíthet. Nagyon fontos azonban, hogy ha elkezdi etetni az állatokat, akkor februárig folyamatosan ügyeljen arra,hogy a kihelyezett etetőkben mindig legyen élelem. Madáretetéssel kapcsolatos hasznos tanácsokat kaphat, ha felkeresi a Magyar Madártani Egyesületet (MME).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem