Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

mit kell tenni ha kutyám kiharapdálja a szőrét, úgy hogy a bőre is látszik kisebb foltban? mi lehet az oka? köszönöm válaszát

2014.10.16

Állatorvos

Az ilyesmit általában az okozza, ha a kutyának nagyon viszket a bőre. Érdemes megvizsgálni, hogy nincsen-e parazitás fertőzése az állatnak és a bűzmirigyeket is ellenőriztetni kell, hogy tudnak-e rendesen ürülni, nincsenek-e begyulladva. Az erős viszketés hátterében gyakran allergia áll. Túlérzékenységi reakció nagyon sok dologgal szemben kialakulhat (pl.: táplálék, virágpor, paraziták, textíliák, madártoll stb.). Biztosat csak allergiateszt elvégzése után lehet mondani. Ha a tünetek jelentkezésének környékén valami új dolog került a kutya közelébe (pl.: új táp, új kutyaágy), akkor azt el kell távolítani a környezetéből. Viszkető bőrgyulladások hátterében természetesen más tényezők is állhatnak. Mindenképpen vigye orvoshoz a kutyát, aki enyhíteni tudja a tüneteket és akivel a vizsgálat során alaposan át tudják beszélni a következő lépéseket.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem