Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Mit tegyek, ha a kutyám este vinnyog és vakarózik minden nap, pedig ma kapta meg a bolhairtót?
Csivava kutyám van, 2 hónapos. Szobatisztaságra hogyan lehet nevelni? Köszönöm!

2011.10.09

Állatorvos
Az első és legfontosabb a vakarózás hátterének tisztázása lenne. Meg kellene vizsgálni, hogy van-e a kutya bőrén elváltozás. A vakarózás hátterében sokszor túlérzékenységi reakciók állnak. Ha a vakarózás összefüggésbe hozható valami újdonsággal (pl.: új pokróc, étel, tál, sampon stb.), akkor azt tanácsos az állat környezetéből eltávolítani. Hasznosak a jó minőségű hidratáló samponok (pl.: Dermilen, Lentiderm, Dermoscent stb.). Jótékony hatású lehet, ha érzékeny kutyáknak való táppal eteti a kiskutyát.
Amíg nincsenek meg az oltásai, tehát nem mehet utcára, addig ilyen kistestű kutyáknál nagyon jól beválik a kutyapelenka. Figyelje a kiskutyát, látni fogja, hogy milyen az, amikor a dolgát készül elvégezni. Ilyenkor tegye a kijelölt ürítőhelyre (ez akár lehet újságpapír egy dobozban). Ha a kiskutya a kijelölt helyen végzi a dolgát, akkor nagyon dícsérje meg. Ha máshol végzi a dolgát, akkor ne szidja meg nagyon, mert még nagyon fiatal. Amikor pisil, akkor ismételgesse neki, hogy : Pisiljél! Ügyes vagy! stb. Így a kutya megtanulja a tevékenység nevét is, így később is biztathatjuk ennek elvégzésére. Ugyanígy kell a bélsár ürítéssel kapcsolatban is eljárni. Ha egyszer már a kijelölt helyre ürített a kiskutya, akkor a szagok miatt szívesen teszi azt legközelebb is. Annál hamarabb lesz szobatiszta, minél többet foglalkozik vele. Ha az estek többségében észreveszi, hogy mikor akar üríteni a kiskutya és az Ön által kijelölt helyre teszi, akkor nagyon hamar megérti majd, hogy mit vár Tőle. Ha megvannak az oltások és utcára viszi a kölyköt, akkor pedig az otthon már megtanult vezényszavak segítségével könnyen megérti majd a kölyök, hogy mit vár Tőle. Mivel kicsi kutya, ezért táskában már nyugodtan sétálhat vele a környéken, hogy szokja az utca zajait és ne essen páni félelembe, amikor már sétálhat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem