EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

mitől könnyezhet a cicám szeme, lehet-e esetleg ennek valami szövődménye?
mit érdemes tenni?
köszönöm:Dia

2013.04.07

Állatorvos
A cica szeme több okból könnyezhet pl.: kötőhártya gyulladás, irritáció (pl.: dohányfüst), könnycsatorna elzáródás, szaruhátya sérülés. A hosszantartó kezeletlen gyulladás például a könnycsatorna végleges elzáródásához vezethet, ezáltal a probléma állandósulhat. Próbálja meg 2-3 napig kamillával öblögetni naponta kétszer. Ha nem múlik, akkor forduljon állatorvoshoz, aki a vizsgálat után megfelelő gyógyszeres kezelésben részesíti az állatot. Ha a cica hunyorog, kerüli a fényt, akkor fájdalmai vannak, ha ez a helyzet, akkor ne késlekedjen, hanem amint lehet vigye orvoshoz. Cicáknál használhatóak emberi szemcseppek pl.: Tobrex, Ciloxan (naponta 2x, legalább 5 napon át).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem