Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Mitől stresszes bundás barátunk?

2017. december 22.

Mitől stresszes bundás barátunk?

Akárcsak mi, cicáink is hajlamosak stresszes állapotba kerülni. Ilyen esetben – főleg a szilveszter közeledtével – érdemes megfigyelnünk, hogy milyen tényezők váltják ki szeretett macskánkból a szorongást, ezt követően pedig ajánlatos megfelelő lépéseket tennünk annak érdekében, hogy kis pajtásunk jóllétét biztosítsuk.

Kedvenceink különböző tényezők hatására kerülhetnek stresszes állapotba: megszokott helyszín megváltozása, új háziállat, vagy vendég érkezése, esetleg utazás. Cicusainkat a szilveszteri mulatságokkal járó hangos zajok is idegesíthetik, ezért érdemes időben felkészülni az év végi időszakra. Amennyiben van rá lehetőségünk, igyekezzünk megteremteni kistigrisünknek a békés környezetet, például húzzuk be a függönyöket, hogy a villódzó fényektől ne ijedjen meg, és mindenképp zárjunk be minden ablakot és ajtót, mert a hangos zajoktól elfuthat és zavarodottá válhat, ilyenkor sajnos el is tűnhet kedvenc doromboló barátunk.

Sajnos stresszhelyzetben a macskák hajlamosak karmolni és megjelölni területüket. Ezeket a nem kívánatos viselkedési formákat például olyan nyugtató hatású készítményekkel is kezelhetjük, mint a Feliway párologtató.

A speciális feromonos párologtató olyan alkotóelemeket tartalmaz, amelyek stresszes helyzetben nyugtató hatásúak bársonytalpú barátunk számára: tökéletes megoldást nyújthatnak a közelgő szilveszterrel járó stressz ellen is! Ezeket a készítményeket aggodalommentesen alkalmazhatjuk, ugyanis ezek a természetes megoldások, káros hatásoktól mentesek. Ha cicánk nagyon szorong, akkor beszéljünk állatorvosunkkal, hogy a feromonos párologtató mellé milyen készítményt ajánl, hogy szükség esetén legyen otthon segítség.

 

Forrás: animeddirect.co.uk, petslady.com