Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Mitől vakarózik a kutyám, ha nincs bolhája, rendben van a bűzmirigye? Konzerv eleséget eszik /Fiesta,Dax/. A hátára fekszik és úgy dörgöli magát a földhöz, meg a lábával is vakarja magát. Várom válaszukat köszönettel.

2011.02.15

Állatorvos
A parazitamentes kutya általában allergia miatt vakarózik. Végig kellene gondolni, hogy az utóbbi időben történt-e valamilyen változás a kutya körül például új étel, tányér vagy pokróc. Amennyiben a vakarózás megjelenése valamilyen új dologhoz köthető, akkor azt el kell távolítani az állat környezetéből. Ha esetleg megfürdették a kutyát, akkor előfordulhat, hogy a samponnal szembeni túlérzékenységgel állunk szemben. Első lépésként érdemes lehet érzékeny bőrű kutyáknak való tápot adni az állatnak, esetleg bőrtápláló készítményeket alkalmazni. Enyhébb esetekben ez enyhülést hozhat. Léteznek allergiás kutyák számára kifejlesztett samponok, ezek alkalmazásától is várhatunk javulást. Ha a vakarózás nem múlik el, vagy súlyosbodik, akkor feltétlenül keressen fel egy állatorvost.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem