Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Múlt héten elkoborolt a kutyám és összeverekedett egy másik ebbel és lett egy sebe a fején az pedig bedaggadt és tiszta gennyes mit csináljak vele?

2013.03.11

Állatorvos
Vigye orvoshoz a kutyát ha teheti... Nagyon fontos lenne, hogy a sebet alaposan kitisztítsák, fertőtlenítsék. Ilyenkor nagyon fontos az antibiotikum (pl.: Augmentin). A seb/sebek környékéről le kell nyírni a szőrt és fecskendővel a fogak által képzett lyukakba bele kell nyomni a fertőtlenítőszert (Betadine oldat 1:10, esetleg Hyperol 3%-os oldat). Az öblítést nagy mennyiségű fertőtlenítőszerrel naponta kétszer el kell végezni, úgy, hogy alaposan kinyomkodják a váladékot. A súlyosan gyulladt, esetleg tályogos sebek kezelése állatorvosi feladat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem