Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Négy hónapos airedale terrier kutyát kaptam ajándékba. Egészségügyi könyve alapján eddig az alábbi oltásokat kapta: 8 hetes korában Vanguard PlusCPV, valamint egy Cevanthelt, 15 hetes korában egy Vanguard Plus 5-t (rózsaszin embléma) és egy Vanguard Plusz 5-t (zöld embléma) és egy PraTEXET. Kérdésem: mikor szükséges a következő oltásokat beadatnom, mert eltérő véleményeket hallottam. Akár most is, vagy 6 hónapos korában? Fáradozását előre is köszönöm.

2011.10.30

Állatorvos
Tehát a kutya 8 hetes korában kapott egy parvovírusos bélgyulladás elleni oltást és egy féreghajtót, 15 hetes korában pedig egy kombinált oltást (parvo, szopornyica, fertőző májgyulladás és leptospirózis) és egy újabb féreghajtót. Egy kombinált oltáshoz 2 matrica tartozik. Ez az oltási sor így elég hiányos, mert mindkét oltást meg kellett volna ismételni és elmaradt a veszettség elleni védőoltás is, amelyet ebben a korban már meg kellett volna kapnia. Egy biztos, hogy a veszettség elleni oltást mindenképpen már most adassa be a kutyának. Én azt javaslom, hogy utána kapjon egy kombinált ismétlőt is. Utána egy éves koráig kell kapnia még egy veszettség elleni védőoltást. Léteznek egyéb vakcinák is, amelyek beadása megfontolandó (kennelköhögés, lyme kór). Azt javaslom, hogy keressen fel egy állatorvost és együtt beszéljék meg a továbbiakat.
Vissza a kérdésekhez