Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

nekem van egy bischon havanese kutyám és nagyon vad, engem nagyon félt, ha valaki megfog neki megy, de sokszor engem is meg morog.. mit tehetnék:) előre is köszönöm:)

2012.04.01

Állatorvos
Azt javaslom, hogy ezzel a problémával keressen fel egy kutyaiskolát vagy egy egyéni oktatót. A probléma valószínűleg az, hogy a kutya falkavezérnek érzi magát. Amikor Önt megközelítik, akkor falkavezérként védelmezi, ha pedig Ön az alárendelt falkatag sérti a vezér köreit, akkor pedig rendreutasítja. Alapvetően meg kell változtatnia a viselkedését a kutyájával szemben, mert egyébként ez a probléma nem fog megoldódni. Azt gondolom, hogy ehhez segítségre lesz szüksége.
Leírok néhány dolgot, ami kezdetként segíthet:
- Ha a kutya eddig egy szobában aludt Önnel, akkor ki kell onnan tenni (addig, amíg a dolog nem rendeződik).
- Nem lehet előtte egész nap az étel.
- Etetés előtt ültetés és csak vezényszóra ehet.
- Mindig Ön-vagyis a falkavezér megy ki elsőként az ajtón.
- Ha a kutya védelmezi Önt, akkor határozottan rá kell szólni, a grabancánál meg kell fogni és el kell távolítani a helyiségből.
-Ha Önre morog, akkor szintén erős határozott tiltás, majd grabancfogás, utána hátára fordítani.
Persze ha a kutya Önt is megharapja, akkor legyen óvatos.
- A kutyaiskola azért nagyon jó, mert azzal, hogy a kutya az Ön utasítására cselekszik alárendelt pozícióba kerül.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem