Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Nekem van egy hét honapos keverék kutyám aszt szeretném tudni hogy amit meg rág miért eszi meg? A fát meg a muanyagot eszi meg és hogy tudnám öt le szoktatni az ugrálásról?

2012.04.05

Állatorvos
Sajnos fiatal kutyáknál ez gyakori probléma, idővel ez a szokásuk általában mérséklődik. Célszerű játékokat adni a kutyának, hogy foglalja el magát azokkal. Ha kertben tartott kutyáról van szó, akkor adhat neki nagy méretű csontot, amit csak rágcsálni tud, de nagy darabokat nem képes lehasítani belőle (pl.: marhalábszár). Segít az is, ha sokat foglalkozik a kutyával, ezáltal jól kifárasztja. Az ugrálásról sokszor nehéz leszoktatni a kutyákat. Következetesség kell hozzá. Ha az állat ugrál, akkor azt minden alkalommal határozottan tiltani kell. Ha felugrott, akkor hátra kell lépni és el kell lökni a kutyát magunktól. Ha megtanítja leülni a kutyát, akkor hasznos az is, ha kiadja a parancsot mielőtt felugrana, majd ha leült, akkor alaposan megdícséri.
Vissza a kérdésekhez