Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Nyakörv vagy hám? Melyiket szereti a kiskutyám?

2014. május 26.

Nyakörv vagy hám? Melyiket szereti a kiskutyám?

A sétára indulás pillanata minden kutyus napjának fénypontja. Amint a póráz felé nyúlunk, máris hatalmas öröm lesz úrrá négylábú pajtásunkon. De mihez csatlakoztassuk a pórázt?

Nagy kérdés, hogy nyakörvet vagy hámot válasszunk-e a kutyusnak. A döntésnél számos szempontot érdemes figyelembe venni, elsősorban az állat méretét, testfelépítését, természetét és azt, hogy ki fogja tartani a póráz másik végét. Bizonyos esetekben egészségügyi szempontokat is mérlegelni kell.

1. Egyszerű nyakörv

A funkcionális, semmi extrával nem rendelkező nyakörvet a szakemberek elsősorban azoknak a kutyáknak ajánlják, akik már kiegyensúlyozottan, fegyelmezetten sétálnak a gazdi mellett, nem akarnak előre szaladni és megszokták, hogy a nyakukon van valami, nem próbálják állandóan leszedni. Emellett azoknak, akiknek nincsenek légzőszervi problémáik és gond nélkül lélegeznek akkor is, ha nyakörvet viselnek. A mini kutyák légcsöve sokszor érzékenyebb, és már a nyakörv kisebb rántására is köhögni kezdhetnek. Bátran válogathatunk az áruházak kínálatából, különböző színű és stílusú darabokat egyaránt hazavihetünk, például az AniOne termékei közül.

http://www.fressnapf.hu/anione_fashion_kutyanyakorv_csontos_m/

2. Fojtó nyakörv

Félelmetesnek hangzik, de helyes használat mellett nem rejt veszélyeket magában. Azokhoz a felnőtt  vagy növendék (semmiképpen sem kölyök) kutyákhoz ajánlják, akik húznak séta közben, mert könnyen rabul ejti őket egy madár, másik kutya vagy akár egy kuka látványa és minden erejükkel próbálnak odaszaladni hozzá. A nyakörv titka, hogy rendes séta mellett lazábban áll, míg rakoncátlankodás esetén kisebb rántásokkal szorosabbra húzható, vagyis azonnal jelezhetjük a kutyának, ha éppen helytelenül viselkedik. A helyes használat, felrakás elsajátításában a szakemberek lehetnek segítségünkre. Ezt a típust csak szükség esetén, átmeneti használatra javasoljuk, hiszen a cél az, hogy a kutya megtanuljon fegyelmezetten pórázon sétálni.

3. Hám

A hámot elsősorban a kistermetű, rövid orrú vagy kölyök kutyusoknak szokták javasolni. Sokan a nagyobb biztonság érdekében választják ezt a nyakörvvel szemben, mert az állat nem tud belőle kibújni és könnyebben lélegzik benne. A szakemberek a stabilabb tartás miatt azok számára is ezt ajánlják, akik például biciklizés vagy görkorcsolyázás közben maguk mellett futtatnák a kutyát. Az AniOne kínálatában hámok széles választékára lelhetünk, különböző méretekben, így akár kisebb, akár nagyobb termetű állatunk számára is megtalálhatjuk a tökéletes darabokat.

http://www.fressnapf.hu/anione_fashion_kutyaham_csontos_s/

Források: cesarsway.com / drsophiayin.com / dogtime.com