Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Oliver energikus, csupaszív “picifiú”

Oliver energikus, csupaszív “picifiú”

Jellemzők:

Faj:kutya
Fajta:Német dog
Szín:fekete-fehér
Kor:Felnőtt
Megye: Budapest
Város:Budapest
Neme:Kan

Örökbefogadható itt:

Email:Küldjön üzenetet!
Weboldal:tovább a weboldalra
Telefon:+36 70 365 0431

Oliver – 1,5 év körüli német dog fiú

 

Utcán találták lesoványodva, azonosító chipje nem volt. Egy nagyon kedves fiúcskát ismerhettünk meg a személyében, aki most áprilisban még a kutyasuliba is beiratkozott önkéntesével. Olivér nagyon élvezte a kutyasulis foglalkozásokat. Itt olvashatjátok Lajos írását, akinek nagy-nagy köszönet jár ismét, hogy Olinak segített a tanulásban.

Idén tavasszal immár harmadszor kaptam dogot tanítványként.

Először páromnak segítettem a hírhedt Old Pici okításában, aztán egy egyszerű eset, a végtelenül nyugodt Lilu jutott nekem, most pedig a fiatal és energikus Olivér lett a társam öt vasárnap délutánra.

Első alkalommal nagyon kellemes volt az idő, így a tanulás kezdete előtt egy órát sétáltunk a környező erdőn-mezőn.

Induláskor Olivér kicsit még figyelmetlen volt, nem csak rám figyelt, s bizony ha egy dog elindul valamerre,

akkor jól meg kell vetnünk a lábunk. Erre leendő gazdijának is figyelnie kell majd. A Tanyasulin a séta egy keskeny erdei ösvénnyel indul, s Olivér percek alatt megértette, hogy itt szépen mögöttem kell jönnie. Aztán a szélesebb erdei úton és a mezőn is lelkesen baktatott velem, szimatolt és fedezte fel a környéket.

Ha nagy termetű kutyák rámozdulnak, akkor visszaszól. Nála kisebb barátságos ebbel találkozva nem volt problémánk elmenni a másik mellett. A néhány méter távolságból a villanypásztor túloldaláról gyanakodva szemlélődő lovak mellett pedig nyugodtabban sétált el, mint én.

Jutifalatként eleinte a száraz lapocskát működtek jobban, mert nem nagyon tudta hova tenni a virslit, sajtot, vagy a sült májat. De már a második tanórára ráérzett a finomságokra és zsebem lelkes bökdösésével jelezte hogy ő bizony tartaná a szemkontaktust, csak jöjjön már az a virslikarika.

A három általam megismert dog közül ő tanult meg a legkönnyebben feküdni. Elég volt virslivel megvezetni,

s pillanatokon belül leesett neki, hogy mit is akarunk tőle. Jutalomfalattal tehát jól megvezethető, a fekvés mellett a fordulást is elkezdtük gyakorolni. Nagyon jó a szemkontaktusa, különösen ha virsli van a látóhatáron.

Oliver kiváló társa lenne bárkinek,aki egy aktívabb dogot szeretne, akivel nem csak heverészni lehet, hanem nagy sétákra menni és akit öröm lenne tanítani.

 

Oltási programját megkezdtük. Sajnos a szívféreg tesztje pozitív lett, így mielőbb megkezdjük nála az antibiotikumos kezelést. Oliverről érdeklődni a nemetdogsos@gmail.com email címen lehet.

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem