Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Olyan problémám lenne, hogy az egyik kandúr cicus elkezdett megjelölni területeket a lakásban, és hiába takarítom fel, rendszeresen újra megjelöli ugyanazokat a helyeket és tárgyakat.
Mit tegyek, hogy leszoktassa erről?

2016.01.20

Állatorvos

Ez teljesen természetes dolog, erről nem lehet leszoktatni egy ivarérett nem ivartalanított kandúrt. Egyetlen megoldás az ivartalanítás, amit minél hamarabb el kell végezni, hogy nehogy a szokás rögzüljön. A műtét után is hetek kellenek még, hogy a hormonok kiürüljenek. A pisinyomokat enzimatikus tisztítószerekkel érdemes eltávolítani. Ha két kandúr cicája van, akkor mindkettőt ivartalaníttassa. Ha az állatok ivartalanítottak, sajnos akkor is előfordulhat jelölgetés, de jóval ritkábban és a vizelet sem olyan átható szagú.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem