Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Őszi bundavédelem 3 lépésben

2014. október 27.

Őszi bundavédelem 3 lépésben

A nyári hónapokat követő hetek a legtöbb kutya- és cicagazdi számára az állat által elhullajtott szőrcsomók szedegetésével telnek. Az őszi vedlés időszakában kedvenceink bundája a szokásosnál is nagyobb figyelmet igényel, beleértve a fésülködést, tisztítást és élősködőmentesítést is.

Kisállataink ősszel körülbelül 6-7 héten keresztül váltják nyári kültakarójukat melegebb, vastagabb, téli bundára. Ez főleg a szabadban tartott vagy kijáró állatoknál nagyon látványos.  Ezalatt a hosszú idő alatt elengedhetetlen, hogy segítsünk nekik, függetlenül attól, hogy kinti vagy benti állatokról, kutyákról vagy cicákról van szó. Állataink egészsége érdekében mindenre fel kell készülnünk, hogy a hideg ellenére boldog, kiegyensúlyozott, játékkal teli napokat töltsünk együtt. Nagyon jó, ha ebben az időszakban bőrtápláló táplálékiegészítőt adunk kedvencünknek.

http://www.fressnapf.hu/pet-balance-bor-es-szortaplalo-macskaknak-250ml/

1. Lépés

Örök szabály, hogy négylábú barátainkat ilyenkor legalább kétszer gyakrabban kell fésülni, mint nyáron, vagyis lehetőleg naponta keféljük át a bundájukat. Használjunk többféle fésűt a tökéletes eredmény érdekében, és próbáljuk elkerülni, hogy gubancok keletkezzenek, mert ezek felfogják a nedvességet, nehezen száradnak, ráadásul a hidegtől sem védik az állatot, miközben veszélyeztetik bőre egészségét.

http://www.fressnapf.hu/kefe-professzionalis/

http://www.fressnapf.hu/gereblye-ketsoros-aljszor-eltavolito/

Ha nem tudunk megbirkózni a feladattal, bátran kérjük kutya- vagy cicakozmetikus segítségét, mert utána otthon is könnyebben karban tarthatjuk a szőrzetet. Nagyon fontos, hogy cicáknál a vedlési időszakban soha ne feledkezzünk meg a szőrgombócoldásról.

2. Lépés

A sima,  csomómentes bundával akkor is könnyebb dolgunk lesz, ha valamiért meg kell fürdetnünk az állatot. Ősszel gyakran lesz sáros, piszkos a szőrük, de nem kell azonnal a fürdőbe szaladnunk velük, mert a túl gyakori fürdetés egyik évszakban sem ajánlott. Próbáljuk szárazon tisztítani, papír- vagy nedves törlővel átsimítani. Amilyen szennyeződést lehet, azt csak tiszta vízzel távolítsuk el. Ha mégis fürdésre kerül a sor, a hideg idő miatt fordítsunk különösen nagy figyelmet a szárítkozásra. A kint élő állatokat se engedjünk ki egy napig a meleg lakásból, ha nem muszáj, nehogy megfázzanak.

3. Lépés

Sokan úgy gondolják, hogy ősztől tavaszig nem kell az élősködők támadásaitól tartani, de sajnos ez nem így van. Ha hosszabb fagyos időszakot néhány melegebb nap követ, akkor a kullancsok rögtön újra  veszélyt  jelentenek. Ezért ne feledkezzünk meg a megelőzésről: az év többi szakához hasonlóan most is használjunk kullancs- és bolhairtó cseppeket vagy nyakörvet. Ha rendszeresen fésüljük kisállatunk szőrét, elkerülhetjük, hogy észrevétlenek maradjanak az élősködők, ezért a napi bundaápolás során fordítsunk időt a bolha- és kullancsnyomok keresésére is.

Források: mypetonlinde.co.uk / mypet.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem